ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Про електрику, книжки й крадіжки...

    28 марта 2024 четверг
    63 переглядів

    Останніми місяцями доводилось чути багато нарікань на роботу Ужгородського МРЕМ, здебільшого - на відсутність або несвоєчасність рознесення квітанцій за спожиту електроенергію. Керівництво електромереж пояснювало, що квитанції з поштових скриньок витягають "пустуни-діти" чи «недоброзичливці-сусіди». Але при цьому навідсіч відмовляло ужгородцям, які звертались з проханнями замінити систему оплати на стару, звичну -за книжками. Про те, що ж відбувається насправді і чи настільки гостро стоїть ситуація з оплатою за електроенергію, керівник абонентського відділу Ужгородського МРЕМ Михайло СЕНИЧ:

    — У нас 39 687 клієнтів -фізичних осіб, які споживають електроенер-ію. Зараз проплата по квитанціях становить 94% від фактично спожитої електроенергії. Коли ж люди платили по розрахункових книжках, то відсоток проплати становив 32 - 45.

    Принагідне завважу, що багато отримувачів субсидій, вкладаючись в обов'язкову норму, самовільно приписують собі кіловати, щоб за рахунок субсидії авансом погасити ще невикористану електрику. При нашій звірці з відділом субсидій ці люди потрапляють в неприємну ситуацію, коли кошти за попередню субсидію потрібно повертати.

    А щодо бажань окремих осіб перейти на стару систему розрахунків, то нагадаю, що квитанції" вводились саме для зручності споживачів. І врешті-решт, вони дисциплінують людей, постійно знаходячись на очах. Щодо боржників, то таких у нас з початку року було 153. Частину з них відключали від енергопостачання, а більшість - пішли на реструктуризацію, що дозволяє не тільки поетапно погашати борг, але й отримувати субсидії.

    У зв'язку з можливістю погасити заборгованість за рахунок знецінених ощадбанківських вкладів, до нас звернулось 3337 ужгородців. їм було виписано довідок на 194 тис. грн, і вони відповідно будуть погашені.

    Загалом хотілось би зазначити, що ужгородці останніми роками стали сумлінними та дисциплінованими платниками. Поєдинок! випадки крадіжок електрики здебільшого притаманні районам з ромським населенням, там винахідливість мешканців не знає меж— вони примудряються по декілька разів за ніч підключатись до електромереж під напругою. Налякати, покаратичи дисциплінувати їх дуже важко. Такий лише факт: в Ужгороді працює 46 лінійних контролерів, а за рік з цих посад звільнилось... 150 чоловік. Люди не витримують навантажень, та й зарплата лише 425 грн.

    "Європа-Центр".
    На Закарпатті повиловлюють усіх електрозлодіїв!?!
    Закарпатське відділення антімонопольного комітету взялося до роботи
    Закарпаття: Як будемо платити — так буде і світити!
    У житлово-комунальному господарстві Закарпаття склалася критична ситуація

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость