ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Визначилися фіналісти інтелектуально-конкурсної ігрової програми "Майбутня еліта Закарпаття-2007"

    25 апреля 2024 четверг
    27 переглядів

    У Закарпатському державному університеті відбувся другий відбірний етап інтелектуально-конкурсної ігрової програми "Майбутня еліта Закарпаття-2007". Проект започатковано 4 роки тому з ініціативи ЗакДУ за підтримки управління освіти і науки ОДА та губернатора області. Учням 9-х та 11-х класів конкурс дає право на зарахування до університету та природничо-гуманітарного коледжу ЗакДУ без вступних іспитів. Протягом часу, відколи проводиться гра, у ній взяло участь понад 2 тисячі закарпатських школярів. Переможці навчаються в інститутах і коледжі Закарпатського державного університету.Гра проходить у 3 етапи. Спочатку школа визначає претендентів на участь у конкурсі. Далі безпосередньо в Закарпатському державному університеті методом тестування визначаються 4 фіналісти. Вони і виборюватимуть право на зарахування до престижного вишу на фіналі конкурсу, телевізійна версія якого транслюватиметься в ефірі телеканалу "Тиса-1".

    Цього року бажаючих перевірити свої знання виявилося чимало. Заявки на участь в інтелектуальному змаганні подали 443 учні загальноосвітніх закладів області. Своїх представників делегували школи та гімназії з найвіддаленіших районів Закарпаття.

    Конкурсанти обирали один із напрямів, за якими навчаються студенти ЗакДУ. Це: "Економіка", "Країнознавство" та "Міжнародний бізнес", "Право", "Комп'ютерні науки". Окремі учні подали заявки на участь у другому етапі гри відразу в кількох номінаціях. Адже згодом у разі виходу до фіналу вже можна буде визначитися, який же з інститутів ЗакДУ тоб; більше до вподоби.

    "Завдання непрості, але за відповідної підготовки їх можна було виконати", - діли-

    лися враженнями школярі. Справді, за словами члена журі конкурсу, начальника відділу вищої освіти і науки управління освіти і науки Закарпатської ОДА Маріанни Кляп, тестові завдання для учасників змагання підбиралися відповідно до програм загальноосвітніх закладів. Частина питань дає змогу перевірити знання з профільної дисципліни, інша — української мови. Загалом учасники гри продемонстрували середній рівень успішності. Хоча траплялися роботи, у яких учні набирали надто малу кількість балів. Однак це гра. Якщо під час письмового тестування конкурсанту вдалося випадково вгадати правильну відповідь, то у фіналі змагання доведеться демонструвати ерудицію, аргументуючи свої відповіді усно.

    Наразі переможці другого етапу конкурсу "Майбутня еліта Закарпаття" готуються до фіналу. Він відбудеться через місяць. Тоді і дізнаємося, кому вдасться стати студентом ЗакДУ напередодні вступних іспитів.

    Лариса ЛИПКАНЬ
    Федір ВАЩУК, ректор ЗакДУ: "Науковий потенціал Закарпаття дуже однобокий"
    Представники Закарпатського держуніверситету взяли участь у форумах новітніх комп’ютерних технологій
    Представники румунської національної меншини Закарпаття зможуть здобувати освіту рідною мовою
    У Закарпатському держуніверситеті — шість інститутів!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору