ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Житлово-комунальне тупцювання на місці

    29 марта 2024 пятница
    36 переглядів

    За повідомленням однієї з кращих міських газет обласного центру Закарпаття "Ужгород", столиця гірського краю займає лідируюче положення в Україні в номінації “Великі міста (100-500 тисяч населення)”. Такий висновок зроблений у щорічному рейтингу міст і регіонів держави аналітичним центром “Інститут реформ”.
    На жаль, нам далеко до спочивання на лаврах і самозаспокоєння, адже чимало сфер міського функціонування переживають глибокий застій, їм не вистачає конструктивного підходу. Скажімо, в кінці серпня зненацька звільнили з посади директора “Ужгородтеплокомуненерго” Юрія Георгійовича Фогела.
    Навіщо? На це питання найглибший аналітик не зможе відповісти. Бо саме під час керування Ю.Г.Фогела “Ужгородтеплокомуненерго” почало вибиратися з боргової ями, чимало було зроблено і в плані технічного забезпечення, і в фінансовій сфері.

    Зовсім не дивно, що депутати міської ради сформували своє звернення до Ради кредиторів та міського голови Віктора Погорєлова, в якому акцентується, що пан Фогел добросовісно виконував покладені на нього обов’язки директора, а звільнили його з грубими порушеннями чинного законодавства, а саме — порушили Закон про статус депутатів місцевих рад, тобто так звані роботодавці завчасно не повідомили міську раду про намір звільнити міського депутата Ю.Фогела з посади директора УжТКЕ.

    Закономірним було і те, що в останній день серпня біля офісу “Закарпатгазу” відбувся мітинг працівників “Ужгородтеплокомуненерго”, які пікетували засідання санаторів підприємства і вимагали скасування рішення про звільнення директора — Ю.Фогела. Основними аргументами пікетувальників були ті, що саме за Юрія Фогела мешканці обласного центру Закарпаття вперше за роки незалежності отримали гарячу воду і теплопостачання, висока заробітна плата в колективі, розбудова інфраструктури міської тепломережі. Завдяки такій продуктивній роботі намітилася позитивна тенденція в розрахунках за надані послуги. Якщо в 2000 році розраховувались 44,2% споживачів, у 2003 році — 64,3%, то у 2004 році — 88,2%. Навіть в умовах збитковості, а також 60-процентного зносу обладнання і мереж "Ужгородтеплокомуненерго" вдалося зберегти як виробника послуг.

    Логічно, що правда все-таки восторжествувала. Тим більше, що в пік підготовки до опалювального сезону такі звільнення можна розцінювати нарівні з диверсією. При товаришеві Сталіну за це довелося б відповісти всім своїм організмом. А зараз просто Юрія Георгійовича залишили старшим адміністратором підприємства.

    Але навіщо було це тупцювання на місці в житлово-комунальній царині, коли можна було за цей час пустого тероризму зробити щось корисне для рідного міста (?!).

    А робити є що!

    Відсутні блага цивілізації, найперше гаряча вода, в будинках по вулицях Минайська, Пестеля, є скарги з інших вулиць. А відомчі гуртожитки і кооперативні будинки вже взагалі півроку без гарячої води.

    Нема впевненості, що взимку буде подаватися в оселі тепло без перебоїв. Підприємство “Газ-тепло” нікому з городян невідоме, а за словами міського голови саме воно — гарант нашого якісного опалення під час тріскучих морозів.

    Бовваніє над Ужгородом і омріяний В.Погорєловим привид сміттєпереробного заводу. За дев’ять місяців, повідомляє преса, інвестор готовий його ввести в дію. Але конкретики і щодо цього екологічно чистого підприємства ще немає (Що? Як? За скільки? Де?). Як і декабрист, Віктор Погорєлов “страшенно далекий від народу”, якщо цитувати Леніна зі статті “Пам’яті Герцена”.

    А сміттям займатися треба. Ми ж не брудна загнила Америка. Але в нас, при величному буянні нових потужних струменів демократичного життя, неймовірно забруднений час від часу буває новий район. Туди важко і доїхати перевантаженими і розбитими вулицями Капушанська та Заньковецької.

    Є й інші кричущі “неув’язки”.

    Втім, надамо ліпше слово начальнику державного управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області Михайлу Садосі:

    — Наша міська влада займається питанням виділення земельних ділянок. Нерідко при цьому трапляється, що приватному підприємцеві виділяються ділянки землі для користування або вже готові частини будівель на реконструкцію, а він, у свою чергу, здійснює ремонт і “випадково” “прихватизовує” частину скверика чи прибудинкової території. Такі дії є незаконними, але мають місце.

    Тобто треба думати. Люди, які вміють це робити головою, є. Але наразі пріоритет віддається різного калібру інтриганам, які збочують річище житлово-комунальної діяльності на манівці. Час припинити займатися дурницями, бо виборці цього не пробачать.

    Василь ЗУБАЧ, м.Ужгород
    Юрія Фогела поновили на посаді директора "Ужгородтеплокомуненерго"
    Ужгородські депутати вимагають пояснити причини звільнення директора УжТКЕ Юрія Фогеля
    Працівники УжТКЕ вимагають поновлення на посаді Ю. Г. Фогеля
    "Ужгородтеплокомуненерго": Юрій Фогел міській владі став непотрібний?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость