ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородське ФК "Закарпаття" намагаються знищити!

    28 марта 2024 четверг
    58 переглядів

    Ми, керівники футбольного клубу "Закарпаття", тренери та футболісти, звертаємося до тих, хто не байдужий до долі футбольного клубу, який продовжує традиції краю, розпочатої понад 100 років тому славнозвісним народним футбольним клубом СК "Русь". Скільки славних сторінок було вписано у футбольну історію нашого краю за ці роки.

    Досягненнями "Русь", "Спартак", "Верховина", "Говерла", "Закарпаття", ОСК "Закарпаття", ФК "Закарпаття" будуть пишатися наші діти та внуки краян. На традиціях, започаткованих цими клубами, виховувалося і, ми віримо, будуть виховуватися не одне покоління майбутніх футболістів Закарпаття. Понад сто гравців нашого краю виступало у командах вищої ліги колишнього Радянського Союзу. Більше десятка закарпатських футболістів одягали футболки збірної СРСР. А Йосип Беца зумів стати Олімпійським чемпіоном. Все це було. Та останні півтора року група людей, яким байдужа доля футболу, робить спроби звести нанівець усі здобутки, знищити славні традиції краю, поховати надії уболівальників, стерти з пам’яті людей такий вид спорту, як футбол. Жадібність бере гору над здоровим глуздом. Гроші затьмарили їх розум, бо заради власної наживи вони готові продати всі здобутки останніх 100 років, якими так пишалося спортивне Закарпаття.

    У перших числах 2005 року все керівництво ОСК "Закарпаття" ( за винятком президента Володимира Паульо) самоусунулося від роботи у клубі. Мирослав Щербей, Олег Іщенко більше півроку не з’являлися до команди, яка, незважаючи на всі негаразди, продовжувала виступати у вищій лізі вітчизняного футболу і зуміла не тільки зберегти у ній прописку, але й посісти 12 місце. Силу і майстерність Закарпатської команди відчули на собі донецькі "Шахтар" і "Металург", дніпропетровський "Дніпро", маріупольський "Іллічівець", одеський "Чорноморець". Футболісти, не отримуючи заробітної плати, на одному голому ентузіазмі, на рівні грали з лідерами українського футболу.

    Мирослав Щербей 10 січня 2005 року в наказному порядку звернувся до головного тренера Віктора Ряшко в присутності спортивного директора Івана Шіца розпустити команду і знятися з розіграшу Чемпіонату України. У кінці травня, на початку червня 2005 року один із "засновників" Олег Іщенко заявив на всю Україну, що він продає (12 –те місце) у вищій лізі львівським "Карпатам". (Цей лист зареєстрований в Бюро ПФЛ України, зі слів тодішнього головного тренера ФК "Карпати" Юрія Дячука – Ставицького). Футболісти ОСК ФК "Закарпаття" не отримували заробітну плату десять місяців (!!!) у 2005 році від керівництва ОСК "Закарпаття". Командою ніхто з них не займався. У Клубі були великі борги по заробітній платі та платі податків. Протягом 2005 року на розрахунковий рахунок ФК ОСК "Закарпаття" не надійшло жодної копійки. З січня 2005 року всі команди вищої ліги розпочали ліцензування та одержання атестату для участі в Чемпіонаті України сезону 2005/2006 р.р. Згідно статутних документів ОСК "Закарпаття" являлася громадською організацією. Відповідно до вимог Атестаційної комісії ФФУ та циркуляра УЄФА та ФІФА та регламенту Чемпіонату України громадська організація не має права приймати участь в Об’єднаній Професіональній Футбольній Лізі, права на проведення якого ФФУ делегувала Професійній Футбольній Лізі України. Футбольна команда ОСК "Закарпаття" мала щезнути з футбольної карти України. Попереднє керівництво самоусунулося і командою не займалося.

    І тоді на загальних зборах колективу футбольного клубу футболісти та тренерський склад прийняли рішення створення нового ФК "Закарпаття", який виконає всі умови атестаційної комісії ФФУ і стане правонаступником громадської організації ОСК "Закарпаття". Після таких потрясінь команда все ж таки залишається у вищій лізі, і було збережено команду та честь закарпатського футболу.

    Та не заспокоїлося колишнє керівництво ОСК "Закарпаття". Вони вимагають велику суму грошей від керівництва новоствореного Клубу. Їх не цікавить доля футболістів, вболівальників міста та області. Під надуманим приводом вони подали заяви до прокуратури та УБОЗу Закарпатської області. В офісі Клубу та працівників адміністрації команди були проведені обшуки по наявності фінансової документації за період 2002 – 2005 років роботи ОСК "Закарпаття" ( які зникли ще в кінці 2004 року за ініціативою тодішнього керівництва ОСК "Закарпаття"). Робота Клубу знову паралізована. Адміністрація, тренерський склад, футболісти сьогоднішнього футбольного Клубу "Закарпаття" звертаються до величезної армії вболівальників ФК "Закарпаття", Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної Ради народних депутатів, всім тим, кому не байдуже майбутнє головної команди області, до всіх, кому дорогі футбольні традиції нашого краю – дати принципову оцінку діям колишнього ОСК "Закарпаття" та захистити тренерів і футболістів ФК "Закарпаття" від їхнього свавілля.

    25 серпня 2006 року на Ужгородському стадіоні "Авангард" повинна відбутися чергова календарна гра Першості України серед команд Першої Ліги ФК "Закарпаття"(Ужгород) та ФК "Динамо - 2" ( Київ). Керівництво та футбольна команда "Закарпаття" цю гру буде бойкотувати. 90 хвилин, відведених для проведення матчу, футболісти проведуть біля стін обласної прокуратури.

    Просимо всіх, не байдужих до нашої команди , допомогти захиститися від свавілля Мирослава Щербея та Олега Іщенка.

    Адміністрація,

    Тренерський склад,

    Футболісти ФК "Закарпаття"

    Ужгородское "Закарпатье" вернется в футбольную элиту?
    Куда уйдут перспективные игроки ОСК "Закарпатья"?
    Футболісти покидають ужгородське "Закарпаття"
    Ужгородське "Закарпаття" оштрафували на 1 тисячу умовних одиниць

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору