ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські депутати вирішили реорганізувати Ужгородську міську клінічну лікарню. Для початку автономним закладом зроблять пологове та гінекологічне відділення

    20 апреля 2024 суббота
    34 переглядів

    У ці хвилини в обласному центрі Закарпаття проходить позачергова сесія Ужгородської міської ради IV скликання, на яку винесено чимало важливих питань. Але спочатку міські ухвалили рішення, згідно з яким площа Привокзальна віднині носитиме ім’я покійного міністра транспорту України Григорія Кирпи.Як уже повідомляв сьогодні “UA-Reporter.com”, дане рішення міські депутати прийняли з ініціативи трудового колективу Ужгородського відділку Львівської залізниці, віддавши таким чином шану покійному міністру транспорту України Григорія Кирпи, який доклав максимум зусиль для того, аби обласний центр Закарпаття мав сучасний залізничний вокзальний комплекс

    Певні емоції викликало питання продаж 37,7 відсотка статутного фонду ТОВ “Готель Закарпаття” інвестору, який вклав у ремонт цього об’єкта значну суму грошей. Проти такої оборудки як завжди в категоричній формі і на підвищених тонах висловився народний депутат України Сергій Ратушняк. Закликавши не пускати в Ужгород мукачівську “Барву” (при чім тут вона, ніхто толком так і не зрозумів!), народний депутат вийшов перед стіл президії, помахав головуючому меру Ужгорода Віктору Погорєлову пальчиком і зі словами “Цей номер не пройде!” покинув зал.

    З цього питання висловилися й депутати міської ради. Так, голова громадського об’єднання “Місто” Сергій Слободянюк заявив, що в ньому більше політики, ніж економіки. І що, на жаль, маємо лише таких інвесторів, які вкладають інвестиції в себе, у чому й дорікнув меру нардеп. Однак закликав подумати над тим, як бути з уже вкладеними в цей об’єкт чималими коштами. Заодно запропонував створити комісію, яка б всебічно вивчила ситуацію та виступила на черговій сесії з конкретною інформацією.

    Не менш жвавим було обговорення питання реорганізації Ужгородської лікарні, яке виносилося на розгляд сесії ще в минулому році, однак так і було тоді спущено на гальмах. Головуючий запропонував для початку до 1 січня 2006 року відділити від міськлікарні пологовий будинок, гінекологічне відділення та поліклініку. Проти цього виступив головний лікар міської лікарні Іван Курах. Для початку він закинув владі значне недофінансування захищених статей закладу, а далі сказав, що питання реорганізації лікарні проводиться без участі та відома колективу.

    Після словесних перепалок зійшлися на тому, що пологовий будинок з гінекологічним відділенням таки зроблять автономним закладом. Це дасть змогу надавати пацієнтам якісні послуги, забезпечувати об’єкт необхідними медикаментами та обладнанням.

    Крім того, депутати прийняли рішення створити комісію з вивчення доцільності подальшої реорганізації лікарні.

    Депутати вирішили також , що спокійно можуть працювати й 4 комунальні аптеки, які постачають ліками його медичні установи. Орендну плату їм залишено такою, якою вона була на початку року. До чергової сесії. Всім іншим за оренду приміщення доведеться платити більше.

    Нині у сесійній залі триває обговорення інших, не менш важливих та актуальних питань, які торкаються різних сторін життєдіяльності міста.
    Депутати Ужгородської міської ради перейменували площу Привокзальну на площу імені Георгія Кірпи
    В Ужгородській міській раді створено фракцію Соціалістичної партії України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору