ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Ужгородський книжковий Миколай" знову завітає до Ужгорода. Учетверте!

    18 апреля 2024 четверг
    46 переглядів

    Книжковий ярмарок в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді, за словами учасників, вирізняється серед інших своє затишнішою, майже домашньою атмосферою. За традицією напередодні дня Святого Миколая в найзахіднішому місті України проводиться книжковий форум під гаслом: “Зроби собі подарунок до Миколая!”.На жаль, торік через відомі політичні перипетії організатори відмовилися від проведення ярмарку. Не було ніяких гарантій, що до Ужгорода з’їдуться книгомани. Тож цього року 16-17 грудня у приміщенні Закарпатського українського музично-драматичного театру “Книжкового Миколая” очікують ще з більшим нетерпінням.

    Окрім виставки-продажу книжок, ярмарок традиційно насичений літературними зустрічами та презентаціями. Цього року гостями форуму стануть такі відомі імена як Марія Матіос, Дмитро Стус, Ігор Римарук, Юрко Винничук, Костянтин Родик, Ірен Роздобудько, Сергій Жадан, Андрій Бондар та багато інших.

    Відбудеться і єдиний регіональний книжковий конкурс “Мистецтво книги”, а також фотовиставка Сергія Гудака та виставка закарпатських художниць. Новинкою буде й те, що “Книжковий Миколай” захопить і вихідний (ярмарок проходитиме у п’ятницю-суботу). Ще однією родзинкою ужгородського книжкового форуму є присутність на ньому української літератури Словаччини.

    Олександр ГАВРОШ, Ужгород.

    P.S. Прес-конференція оргкомітету відбудеться у четвер, 8 грудня, о 12.00 в Ужгородському прес-клубі реформ.
    В Ужгороді маленькі "миколайчики" вітають усіх зі святом (фоторепортаж)
    Свято Миколая у місті Ужгород — єдине на всю Україну

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А про нас буде дашто, чи лем про украинцюв и сякых гаврошыкув?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русину. Про нас буде бо ми українці, які народилися за Карпатами, а русинство це політичний проект Кремля, за переписом русинів в Закарпатті менше ніж циганів, гньба.