ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський замок відреставрують за допомогою вечері?

    18 апреля 2024 четверг
    52 переглядів

    Благодійний раут „Різдво в Ужгородському замку” – своєрідна проба того, чи готове наше суспільство до запровадження такої звичної для західних країн-сусідів ідеї проведення урочистих або святкових вечорів, що збирають місцеву творчу та бізнесову еліту. Окраса нашого міста, Ужгородський замок, на один вечір знову оживе для того, щоб прийняти в себе гостей.

    Проведення благодійного благодійного рауту не є комерційним проектом, а задуманий благодійною програмою „Ужгородський замок” спільно з мерією міста передусім, щоб допомогти замку, який вже давно потребує реконструкції.

    Саме з цією метою 25 грудня в капличці Ужгородського замку планують провести вечір, організований у стилі кращих традицій європейських країн: вишукана вечеря при свічках, жива класична музика та аукціон картин закарпатських художників. Квитки на це свято вже можна придбати в касі Краєзнавчого музею, і вартість їхня (500 грн.) справді говорить про те, що раут матимуть змогу відвідати лише заможні люди. Та організатори рауту, проконсультувавшись зі спеціалістами ресторанного та розважального бізнесу переконані, що така вартість квитка не зупинить бажаючих бодай на один вечір відчути себе одним із так званих „вершків суспільства”, адже не щодня людям пропонують відпочити в атмосфері вишуканої старовини і поспілкуватися з найвпливовішими і найбагатшими мешканцями краю. Хто з відомих політиків, митців та бізнесменів відвідає цей захід, наразі невідомо, оскільки квитки надійшли у продаж лише цього тижня. Достеменно відомо лише, що на святі обов”язково будуть присутні запрошений організаторами ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, вище духовенство та кілька відомих художників, котрі представляють на аукціоні свої полотна. Зібрані кошти передадуть для проведення реконструкційних робіт Ужгородського замку. Їх планують з фронтальної стіни бокового входу, на якій розміщений родовий герб Другетів і яка була найбільше ушкоджена внаслідок багаторічного протікання даху замку.

    Цікавою умовою відвідин першого світського рауту буде так званий dress-code, тобто чоловіки повинні бути одягненими в темні костюми, а їхні дами – у вечірні сукні. Гостя у джинсах (навіть, якщо вони будуть за 100 доларів) просто не пустять до зали.

    Організатори сподіваються, що запланована акція викличе зацікавлення в краян, і подібні заходи можна буде проводити частіше: двічі, а то і тричі на рік. У такому разі вдастся потроху приводити до ладу Ужгородський замок, який є одним із найдавніших пам”ятників архітектури у нашій країні. Тож усі небайдужі до історії краю можуть долучитися до збереження архітектурної цінності, а заодно і нетрадиційно провести Різдво.

    100 квитків чекають на своїх покупців до 20 грудня 2005 року.

    Закарпатський замок Довгая врятують ...угорці?!?
    Закарпаття: Чи братимуть туристи в "облогу" Невицький замок?
    Єдина у Європі пам‘ятка садибної архітектури 18-го століття, що у Довгому на Іршавщині, уже півстоліття замість туристів приймає хворих на туберкульоз
    Закарпаття: Хустський замок реставрують

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору