ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді, Чернівцях, Тернополі та Івано-Франківську досліджували ставлення студентів до вузівської корупції

    19 апреля 2024 пятница
    64 переглядів

    Регіональний інформаційно-ресурсний центр (РІРЦ) проекту «Гідна Україна», що поширює свою діяльність на території Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей, презентував результати соціологічного дослідження серед студентів щодо вивчення ставлення студентської молоді до корупції у вищій школі.

    Дослідження проведено в рамках антикорупційної ініціативи «Нове покоління обирає…. Протидія корупції у вищій освіті» шляхом анкетування, в якому взяли участь 404 студенти та викладачі державних ВНЗ Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода та Чернівців.

    Як показало дослідження, переважна більшість респондентів (понад 63%) хоча б раз протягом навчання у ВНЗ стикалась з корупцією. Найбільш поширеними є прояви корупції при вступі до вузу, складанні заліків та іспитів та при загрозі відрахування з числа студентів. Хабарі у ВНЗ частіше вимагають, ніж дають добровільно -- біля 56% респондентів, що стикались з хабарництвом, повідомили, що це робиться на вимогу викладачів або посередників. Разом з тим, серед респондентів переважає чітко виражене негативне ставлення до корупції – близько 58% вважають її злочинним явищем, а дві третини вважають, що корупції слід активно протидіяти. Хоча для більшості респондентів боротьба з корупцією є наміром чи побажанням, адже 71% респондентів зізналися, що не чинили їй спротив. Повний звіт за результатами опитування доступний на сайті www.rirc.if.ua.

    Результати дослідження будуть використані при проведенні інших акцій антикорупційної ініціативи «Нове покоління обирає... Протидія корупції у вищій освіті». Серед цих акцій, зокрема, школи вихідного дня для студентів, а також оксфордські дебати між представниками вузів обласних центрів Західної України.

    Найбільша антикорупційна активність студентів з досліджених вишів Західної України зафіксована в Ужгороді
    Закарпатських студентів опитали на предмет хабарництва у ВУЗах
    Експерт: "Корупція сприймається українцями як цілком нормальне явище"
    Сьогодні в Ужгороді презентували новостворений Закарпатський Антикорупційний центр

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору