ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді оголосив про частковий страйк колектив єдиної в Україні обласної угорськомовної газети "Карпаті Ігаз Со" (оновлено)

    25 апреля 2024 четверг
    68 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-reporter.com" через незаконні спроби звільнити свого головного редактора Елеміра Кевсегі оголосила страйк єдина в Україні обласна угорськомовна газета "Карпаті Ігаз Со".
    Сьогодні до редакції нашого інтернет-видання факсом надійшло нове Звернення працівників редакції "Карпаті Ігаз Со" до журналістів та зМІ Закарпаття, текст якого ми публікуємо нижче.Шановні колеги!

    Проти найстарішого друкованого органу нашого краю, проти "Карпаті Ігоз Со", який нещодавно відзначив свою 85-у річницю, з боку Товариства угорської культури Закарпаття був здійснений безпрецедентний напад, що викликає загальне обурення.

    КМКSZ на чолі з Микола Ковачем та Ласло Брензовичом хоче розтоптати найавторитетнішу обласну угорськомовну газету, і в інтересах досягнення своєї мети збиває з пантелику двох інших наших засновників — Закарпатську обласну державну адміністрацію і Закарпатську обласну Раду. КМКSZ бачить в "Карпаті Ігоз Со" передусім конкурента, що і не дивно, оскільки дружина пана Брензовича — Ержебет Шепелла — є директором малого підприємства, яке видає рупор КМКSZ (ТУКЗ) — тижневик "Карпатолйо". А це означає, що КМКSZ і матеріально зацікавлений у знищенні конкурента, тобто газети "Карпаті Ігоз Со".

    Нас глибоко обурює, що коли керівництво нашої держави виступає за консолідацію суспільства, за співпрацю в дусі демократичних принципів, на Закарпатті проводяться грубі вилазки проти найпопулярнішої угорськомовної газети краю. Виходячи з того, що все це робиться з метою закриття "Карпаті Ігоз Со", ми маємо намір захищати себе, свої інтереси всіма законними засобами. Працівники нашої редакції звертатимуться за підтримкою та юридичною допомогою до найвищих органів української державної влади, а також до відповідних міжнародних організацій. Ми не виключаємо і можливість страйку.

    Шановні колеги!

    Ми звертаємось до Вас, а через Вас до широкої громадськості, і просимо Вас зрозуміти наше становище і підтримати нас, бо якщо ці підступні методи досягнуть своєї мети і стануть повсякденною практикою, в майбутньому жоден ЗМІ, жоден журналіст не буде у безпеці.

    Працівники редакції газети "Карпаті Ігоз Со"
    Закарпаття: Страйкує колектив єдиної в Україні обласної угорськомовної газети "Карпаті Ігаз Со"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору