ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді поговорили про перспективи запровадження єдиного соціального внеску в Україні

    25 апреля 2024 четверг
    60 переглядів

    27 лютого в Ужгороді відбулося засідання Громадської ради при ДПА у Закарпатській області. Основні питання, що були порушені в ході зустрічі, стосувалися перспективи запровадження єдиного соціального внеску в Україні, актуальних питань щодо відшкодування ПДВ, зокрема, щодо удосконалення самої процедури відшкодування.

    Начальник управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек ознайомила присутніх з основними проектом Закону “Про єдиний соціальний внесок”. За її словами, прийняття цього законопроекту створить умови для уникнення дублювання страховими фондами функцій, пов’язаних із формуванням страхових коштів. Прийняття акта, на думку Анастасії Пентек, дозволить зменшити розмір загальної ставки страхових внесків та вивести заробітну плату з тіньового сектору за рахунок кращого контролю; надасть можливість застрахованим особам у будь-який час отримувати інформацію, які страхові внески та в які фонди робить за них роботодавець; суб’єкти підприємницької діяльності подаватимуть єдину звітність замість 4 звітів, які подають сьогодні.

    Члени Громадської ради жваво обговорювали законопроект і підтримали якнайшвидше прийняття цього Закону, що призведе до зменшення навантаження на фонд зарплати.

    З інформацією про стан відшкодування податку на додану вартість та щодо напрямів удосконалення системи адміністрування ПДВ виступила голова обласної ДПА Тетяна Шаповалова. Тетяна Михайлівна відзначила, що Законом про Держбюджет на 2008 рік внесено одну з пропозицій Громадської ради при облДПА, а саме зміни до Закону України “Про ПДВ” щодо визначення суми відшкодування ПДВ, виходячи зі сплаченої суми податку у попередніх податкових періодах. На думку Т.Шаповалової, з метою належного адміністрування та відшкодування ПДВ необхідно вдосконалити податкове законодавство. Зокрема, внести зміни, які б, з одного боку, виключили можливість зловживати недобросовісним платникам з відшкодуванням ПДВ, а з іншого – унеможливлювали безпідставну затримку бюджетного відшкодування податку на додану вартість сумлінним платникам. Тож урядом запропоновано внести зміни до податкової звітності, передбачивши обов’язковий додаток до декларації з ПДВ з розшифровкою суми податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів. ДПА України вже оприлюднено проект наказу про внесення змін до податкової декларації з ПДВ. Передбачається, що такі зміни дозволять зменшити кількість зустрічних перевірок та своєчасно відшкодовувати ПДВ.

    Зі змінами в оподаткуванні, які набули чинності з 1 січня 2008 року, членів Громадської ради ознайомила начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області Єва Мойшевич. Вона також окреслила напрями реформування податкової системи, передбачені Програмою діяльності уряду, повідомляє сайт ДПА в Закарпатській області.
    Керівництво податкової міліції Закарпаття розповість про свої досягнення та промахи
    Берегово: Митарі та аудитори Закарпаття навчали підприємців азам правильного бізнесування
    "Не пущать!" на територію служителів ДПА наказали керівники закарпатського підприємства

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору