ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді від "дітей війни" вимагають зайві довідки

    20 апреля 2024 суббота
    54 переглядів

    Ще недавно чимало суперечок точилося навколо статусу «Дітей війни». Опонентами соціалістів, які ініціювали прийняття Закону «Про соціальний захист дітей війни», були передусім «бютівці» та «нашоукраїнці», котрі не бажали визнавати закон, критикуючи його положення. Нині ж ситуація різко змінилася.

    У передвиборчій боротьбі опоненти соціалістів використовують найбрутальніші методи привернення виборців, в тому числі й міф про те, що нібито саме вони опікувалися й мають намір надалі опікуватися цією категорією населення. Свої міркування з цього приводу наводить голова правління Ужгородської міської організації «Захист дітей війни» Анатолій МОНАШЕНКО.

    — Наша організація була створена 2005 року. Нараховує понад шість тисяч членів. До речі, у пресі часто неправильно вказується вік, який має мати людина, аби отримати статус «дітей війни». Нагадаю: статус дітей війни мають люди, які народилися третього вересня і пізніше, починаючи з 1927 року по друге вересня 1945 року.

    А загалом «діти війни» в Ужгороді мають ті ж проблеми, що й по всій Україні. У 2006 році не виконувався закон про статус «дітей війни» в частині 20-відсоткової знижки на комунальні послуги. Потім ситуація владналася, і знижки були профінансовані за винятком плати за житло і телефонні послуги. У 2007 році завдяки зусиллям фракції соціалістів в парламенті дія закону була продовжена. Наразі не виконується друга частина закону про 30-відсоткову доплату до пенсії. У січні 2005 року на неї було накладено вето Президента, яке завдяки зусиллям соціалістів у Верховній Раді було подолано. В голосуванні активно брала участь, як не дивно на той час, Партія регіонів. Від БЮТ проголосувало декілька чоловік, а від Нашої України — жоден. І саме вони сьогодні б’ють себе у груди, «вболіваючи» за людей. Просто гидко слухати, як Юлія Тимошенко кричить, що вона є автором цього закону. Просто незрозуміло, як можна бути настільки підступною.

    А інколи отримуємо неприємні несподіванки від міської влади. Скажімо, від тих дітей війни, які ще не стали на облік у відділ соціального забезпечення, вимагають якісь додаткові довідки з ЖЕКу, ще звідкілясь, хоча в наказі Міністерства праці, що вийшов 2007 року, чітко сказано про спрощену процедуру встановлення статусу дітей війни — лише на основі паспорта громадянина України. Дивно, що в міськвиконкомі цього не знають і порушують наказ свого ж власного міністра.

    Загалом працювати з дітьми війни нелегко. Це люди, які прожили велике життя, мають свої переконання, свої принципи. Останнім часом їхня активність і довіра до влади впала. Тим більше, що великі партії просто купують людей, даючи їм хабарі продуктами та грошима. Тому звертаюся до «дітей війни». Не вірте казкам від Юлі Тимошенко, Луценка і їм подібним, які хочуть приписати собі заслугу соціалістів, завдяки яким ми вже два роки маємо пільги. І матимемо і надалі, адже голова всеукраїнської організації «Захист дітей війни» О. Баранівський домовився з першим заступником Прем’єр-міністра М. Азаровим про те, щоб на 2008 рік у бюджет було закладено три млрд. грн. на «дітей війни». Гадаю, при нормальній розкладці поетапно будуть проводитися всі необхідні виплати та добавки до пенсій. Якщо ми, соціалісти, прийдемо в парламент, то це гарантія, що цей закон повністю буде виконаний протягом 2007-2008 років.

    "Чиста політика"
    Закарпатські "діти війни" можуть отримати додаткові пільги
    Турбота про дітей війни

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Жирне дитятко партапаратника народжене в цей період також дитя війни?