ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відкриють Центр європейської інформації

    28 марта 2024 четверг
    33 переглядів

    Зі створенням Всеукраїнського консорціумк центрів євроінформації громадяни України зможуть більше дізнатися про європейську інтеграцію завдяки 12 регіональним центрам європейської інформації, які відкриваються за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Сьогодні учасники проекту оголосили про створення Всеукраїнського консорціуму центрів європейської інформації. Учасниками консорціуму є регіональні громадські організації та обласні бібліотеки; координуючу роль виконує Міжнародний фонд “Відродження”.

    Проект, спрямований на створення консорціуму центрів європейської інтеграції, розпочався навесні цього року. У травні Європейська програма Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ) оголосила конкурс серед громадських організацій та регіональних бібліотек щодо створення інформаційних центрів з питань європейської інтеграції на базі обласних універсальних наукових бібліотек. За результатами конкурсу визначено 12 областей України, в яких у цьому році відкриються центри європейської інформації (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Хмельницька, Чернігівська обл.). На сьогодні офіційно відкрито два інформаційних центри — у Луцьку та Одесі.

    У жовтні ц.р. Міжнародний фонд “Відродження” провів для представників громадських організацій – переможців конкурсу та їх партнерів – відповідних обласних бібліотек семінар-тренінг щодо діяльності інформаційних центрів та інформування громадськості з питань європейської інтеграції. Учасники семінару-тренінгу, який відбувся у м. Алушта, прийшли до висновку про необхідність консолідації зусиль усіх регіональних центрів в рамках всеукраїнського консорціуму. Координуючу функцію у роботі консорціуму покладено на Міжнародний фонд “Відродження”.

    Наступним кроком стане створення Міжнародним фондом “Відродження” спеціалізованого інтерактивного інтернет-ресурсу, на якому, зокрема, будуть розміщені текст меморандуму про створення консорціуму та методичні рекомендації щодо організації діяльності центру європейської інформації, розроблені експертами МФВ, та інтерактивні механізми для координації зусиль учасниками проекту. Інтерактивний ресурс надасть можливість для ефективної координації зусиль і співпраці між членами Консорціуму та сприятиме поінформованості української та міжнародної громадськості про діяльність Центрів європейської інформації повідомляє "Майдан".
    В Ужгороді — "День народження Калігули"
    Ужгород: Обласній універсальній бібліотеці — 60 років
    Ужгород: Обласній універсальній бібліотеці — 60 років

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору