ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В ужгородському повітрі є чимало небезпечних речовин

    29 марта 2024 пятница
    60 переглядів

    Забруднення атмосферного повітря - серйозна проблема світового масштабу. З кожним роком на планеті збільшується кількість джерел забруднення (зростає кількість автомобілів, промислових об'єктів і т. д. ) і зменшується площа лісів - основних акумуляторів забруднюючих речовин. Ще до недавна ця проблема майже не торкалася закарпатців. Але, останнім часом все більше ужгородців нарікають, що мовляв, нічим дихати, особливо влітку, в години "пік". Держуправління екології та природних ресурсів у Закарпатській області щороку проводить операцію "Чисте повітря" у два етапи завданням якої є зменшити кількість авто, чиї викиди перевищують гранично допустимі норми. Незаперечні факти результатів замірів вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, які здійснює Закарпатський обласний центр з гідрометеорології, говорять про те, що різних непотрібних хімічних речовин у повітрі Ужгорода чимало. Про те, що потрапляє у наші легені, розповідає начальник лабораторії гідрометеоцентру ВАСИЛЬ ЛОБКО: - Найбільшим забруднювачем атмосферного повітря в обласному центрі і надалі залишається транспорт. Отже, спробуємо розібратися детально у цій справі. Чим пахне з вихлопної труби автомобіля, знають не тільки водії. Жителі міст звикли до запаху вихлопних газів настільки, що часом і не відчувають його. Однак часто нам доводиться констатувати надмірний вміст у міському повітрі вихлопних газів. Оцінити ступінь забруднення повітря можна навіть візуально. Ті, кому траплялося підлітати до великого міста на літаку, могли звернути увагу на так званий газовий купол. При визначених станах атмосфери над великими містами забруднене повітря практично не розсіюється і накопичується у вигляді величезного димового купола. Зсередини він непомітний, а з боку, виділяється досить чітко. Цей же ефект можна спостерігати, якщо глянути з боку на автодорогу з інтенсивним рухом. Сидячи в салоні автомобіля, що рухається усередині газової хмари, на жаль, не думаєш, чим доводиться дихати. Свідками забруднення повітря вихлопними газами пришляхового простору є дерева, що ростуть уздовж доріг. На відміну від нас, що не завжди звертають увагу на ступінь загазованості повітря й іноді на зміну нашого самопочуття з тим, чого ми надихалися, пришляхові дерева швидше реагують на це. Часто можна помітити, що дерева вздовж доріг мають певні відхилення від норми. У деяких порід дерев змінюється колір і форма листків, відшаровується кора, змінюється крона і т. д. Але все це лише окремі стадії зміни дерев, які зрештою приводять до їх загибелі.

    - Із чого складаються автомобільні викиди?

    - При повному згоранні вуглеводнів кінцевими продуктами є вуглекислий газ (СО2) і пари води. Однак повного їхнього згорання домогтися поки технічно неможливо. Крім того, будь-яке вуглеводневе паливо містить безліч домішок, що аж ніяк не поліпшують властивості відпрацьованих газів. Усього до складу викидів автомобілів входить більш 200 різних хімічних речовин. Кількість і склад газів, що відробили, визначаються конструктивними особливостями автомашин, режимом роботи їхніх двигунів, технічним станом, якістю дорожного покриття, метеоумовами. Особливостями роботи автомобільних двигунів є перемінні навантаження, тобто періодичні зміни режиму роботи: холостий хід, розгін, помірний рух і гальмування. Найбільш висока концентрація оксиду вуглецю (СО) у газах, що відробили, спостерігається при роботі двигуна на холостому ходу і при підвищених навантаженнях. При роботі двигуна на холостому ходу вміст оксиду вуглецю у вихлопних газах може у 2 рази перевищувати його вміст при сталому режимі. Але, разом з тим, коли автомобіль розганяється і рухається зі сталою швидкістю, у газах, що відробили, відзначаються найбільші концентрації оксидів азоту. Склад викидів дизельних двигунів відрізняється від бензинових. У дизельному двигуні відбувається більш повне згоряння палива. При цьому утворюється менше оксиду вуглецю і незгорілих вуглеводнів. Але, разом з цим, за рахунок надлишку повітря в дизелі утворюється більша кількість оксидів азоту. Крім того, дизельні двигуни характеризуються також підвищеною димністю. Важливою особливістю викидів дизельних автомобілів є вміст канцерогенних поліциклічних ароматичних вуглеводнів, серед яких найбільш шкідливий бенз(а)пі-рен. Останній, так само як і свинець, належать до першого класу небезпеки забруднюючих речовин. При згорянні 1 кг бензину може виділятися більш 500 м3 забруднюючих речовин і близько 50 м3 при згорянні 1 кг дизельного палива.

    - Приземна атмосфера - важлива складова природного середовища. Її забруднення робить сильний негативний вплив не тільки безпосередньо на людину, але і на рослинність, живі організми, ґрунти, поверхневі і підземні води й інші компоненти міського середовища життя людини. -

    Створена нашим автомобілем отрута бумерангом повертається до нас. Люди, які полюбляють відпочивати на терасах кав'ярень, що розміщені поблизу доріг, навіть не здогадуються, що разом з "мультівітамінним соком" потрапляє у їх організм. Відомо, що основна маса забруднюючих речовин випадає в безпосередній близькості від автодоріг. Ширина зони впливу автомагістралей досягає 300-400 м при максимальному забрудненні відстань зменшується до 20 м від них. Хочу відзначити, що діти на вулицях попадають у зону найвищої загазованості приземного повітря через свій зріст.

    - Чи можна сказати, які речовини є найбільшими забруднювачами атмосфери?

    - До найбільш небезпечних забруднювачів повітряного басейну міста належать важкі метали, бо вони здатні непомітно накопичуватися в організмі людини.

    - Чи можна вирішити проблему забруднення міського повітря автотранспортом при використанні тільки дизельних або газобалонних автомобілів?

    - Тільки частково. Застосування неетильованого бензину зменшує викиди свинцю, але не рятує від інших забруднювачів. Викиди дизельних двигунів не містять свинцю і характеризуються низьким вмістом оксиду вуглецю, але при цьому містять більше оксиду азоту. Звичайно, і газобалонні двигуни не ідеальні, але вони характеризуються значно менш негативним впливом на навколишнє середовище, а, отже, вони кращі за інші вуглеводневі двигуни.

    - Яких правил повинні дотримуватися водії, аби бодай трохи зменшити викиди автомобілів у атмосферу?

    - По можливості переходити на використання добре відрегульованих двигунів. Їздити по місту тоді, коли це дійсно необхідно. Добре було б використовувати нейтралізатори газів, що відробили, для бензинових і дизельних двигунів. Також вибирати раціональний режим роботи двигуна, глушити його при тривалих зупинках, утримуватися від руху в не відведених для цього місцях.

    Закарпаття. У 2004 році в бюджеті гірського краю на природоохоронні заходи передбачено більше 1 млн.грн.
    На Закарпатті триває операція «Чисте довкілля»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору