ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Василь Войтович: "Українська книжка на задвірках, пробитися їй дуже важко"

    24 апреля 2024 среда
    20 переглядів

    16-17 грудня на Закарпатті тривала виставка-ярмарок "Ужгородський книжковий Миколай". Понад 20 видавництв та книжково-торгових організацій з усієї України представили на суд книголюбів продукцію, видану за останній рік. У святковій торбі "Ужгородський книжковий Миколай" приніс книги не лише українських, а й словацьких видавництв. Відвідувачі виставки-ярмарку тішаться, що ціни тут нижчі, ніж у крамницях. Найбільший попит мають кольорові дитячі видання, детективи, пригодницькі романи та розповіді про жіночі долі. Втім, навіть, незважаючи на передсвяткове пожвавлення, видавці занепокоєні, що книжкова торгівля в занепаді. Авторів, які пишуть цікаві україномовні книги, вистачає та донести до людей свої твори їм важко.

    Василь Войтович, поет: "Є прагнення до духовного - це ж духовна річ і люди без цього не можуть жити. Але зараз така ситуація, що українська книжка на задвірках, пробитися їй дуже важко".

    На книжковий ярмарок до Ужгорода завітали відомі українські письменники. На творчих зустрічах з ними спілкувалися всі охочі. Організатори нагадують, що найкращим подарунком до свята традиційно залишається книга.

    Олександр Гаврош, організатор виставки-ярмарку "Ужгородський книжковий Миколай": "На Закарпатті дуже сильна традиція Миколаєвих днів. У нас завжди якісь подарунки роблять до Миколая і ми хочемо, щоб люди до Миколая робили не тільки якісь матеріальні подарунки, а й духовні, тобто, не забували про таку гарну річ як книжка".

    Наприкінці дійства організатори визначили книгу року. Нею стала серія кількох авторів під назвою "Антологія закарпатської літератури". Символічний святковий чобіток у подарунок отримали ще десять видавців найкращих книжок, повідомляє "ICTV".
    До Ужгорода завітав "Книжковий Миколай"
    "Ужгородський книжковий Миколай" знову завітає до Ужгорода. Учетверте!
    В Ужгороді маленькі "миколайчики" вітають усіх зі святом (фоторепортаж)
    Свято Миколая у місті Ужгород — єдине на всю Україну

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору