ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Виборцям, які через фізичні вади не можуть самостійно прийти на дільниці, потрібно допомогти це зробити

    28 марта 2024 четверг
    74 переглядів

    21 грудня 2004 року закінчився останній термін передачі списків виборців до дільничних виборчих комісій. Однак, згідно ч. 1 ст. 3 Закону України “Про особливості застосування Закону України "Про вибори Президента України" при повторному голосуванні 26 грудня 2004 року” списки виборців для голосування 26 грудня складаються на основі списку виборців, що використовувався під час голосування 31 жовтня 2004 року.

    Однак свого часу КВУ заявляв про дуже низьку якість списків виборців під час голосування 31 жовтня. В період між 31 жовтня та 21 листопада в рамках акції КВУ “Знайди себе!” виборчими комісіями та громадянами була пророблена результативна робота з уточнення списків виборців, наслідком чого стала задовільна якість списків виборців для голосування 21 листопада.

    У той же час КВУ прогнозує, що в списках виборців, які підготовлені для голосування 26 грудня, не будуть враховані ті зміни, які були внесені у період між першим і другим туром, що може позбавити права на волевиявлення значну частину громадян, або ускладнить цю процедуру.

    Зважаючи на те, що дільничні виборчі комісії мають дуже мало часу для самостійного уточнення списків, КВУ відновлює акцію “ЗНАЙДИ СЕБЕ!” і закликає громадян України в період з 22 по 25 грудня відвідати виборчі дільниці з метою ознайомлення зі списками виборців та виправлення тих можливих неправильностей, які стосуються їх особисто, їхніх родичів та знайомих. КВУ нагадує, що внести виборців до списків у день голосування буде значно складніше і зробити це можна буде лише після відповідного рішення суду.

    Також КВУ свідомий того, що нововведення у виборче законодавство значно ускладнять процес голосування виборцями, які не є інвалідами першої групи, однак можливості їх пересування обмежені. Зважаючи на те, що згадані зміни унеможливлюють найбільш поширені під час попередніх голосувань механізми фальсифікації, КВУ закликає з розумінням поставитись до цих процедур і прикласти максимум зусиль для забезпечення волевиявлення якомога більшої частини виборців.

    Усвідомлюючи важливість і цінність кожного голосу на, без перебільшення, історичних виборах Президента України, КВУ ініціює акцію “ДОПОМОЖИ СВОЇМ!”. Комітет виборців закликає органи місцевої влади, підприємства, установи, громадські організації та звичайних громадян в забезпечити транспортування на дільниці всіх виборців, які через фізичні вади не можуть цього зробити самостійно.

    У той же час КВУ наголошує про неприпустимість надання таких послуг політичними партіями, що підтримують кандидатів в Президенти та штабами самих кандидатів, оскільки це є порушенням Закону про вибори Президента України. Також КВУ застерігає проти проведення агітації під час надання таких послуг.

    КВУ вважає, що спільна і продуктивна взаємодія органів влади, громадських організацій та виборців дозволить провести повторне голосування 26 грудня у повній відповідності до норм чинного законодавства та міжнародних стандартів демократичних виборів.

    Прес-служба Комітету виборців України.
    Карпачева защищает избирательные права пенсионеров и больных

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору