ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вилучена в Мукачеві фальшивка виявилася справжнім витвором мистецтва підробки

    19 апреля 2024 пятница
    77 переглядів

    ...Черговий робочий день для начальника служби боротьби з економічною злочинністю Мукачівського міськвідділу УМВС Володимира Вовчанського розпочався з досить незвичного дзвінка. Співрозмовник повідомив майору, що в обмінних пунктах валюти молодик років двадцяти намагається збути фальшиві долари. Знайти і знешкодити збувача "недобрих" грошей керівник доручив оперуповноваженим Євгену Олійнику та Василю Балогу.

    Підроблена купюра 100 доларів США
    Підроблена купюра 100 доларів США

    Уже наступного дня, спостерігаючи за кіоском у пасажі на вул.Достоєвського, оперативники помітили схожого за описом молодика. Той саме простягнув у віконце обмінника стодоларову купюру. Роздивившись банкноту, оператор простягнула її назад:

    - Ці гроші вам ніхто не обміняє...

    Не встиг почервонілий молодик покласти долари в кишеню, як до нього підійшли двоє в цивільному і попросили пройти разом з ними у міськвідділ міліції. Там з’ясувалася така картина. П’ять років тому, ледь досягнувши повноліття, Іван за скоєння ряду крадіжок із осель мукачівців потрапив на три роки у колонію. Відбуваючи покарання, познайомився з 24-річним земляком Василем. Той також "мотав строк" за злочинну любов до чужого. Після повернення із місць позбавлення волі Іван продовжував байдикувати. А от його колега по нещастю подався у бізнес, приторговуючи на одному з ринків міста над Латорицею. Одного з грудневих днів до нього підійшов колишній співкамерник.

    – Не будь жмотом, відстібни хоч пару гривень на пиво, – попросив Іван.

    – Шановний, ти що, не знаєш, як нині тяжко заробляються гроші? Хоча є тут одна можливість...

    З цими словами Василь дістав з кишені стодоларову купюру і простягнув співрозмовнику:

    – Збігай, поміняй. Третина – твоя!

    Та "кореш" здогадався, що гроші несправжні.

    – А якщо спіймають? - затривожився Іван.

    – Це вже твої проблеми...

    Вилучена у “міняйли” фальшивка виявилася справжнім витвором мистецтва підробки. Купюра має водяний знак, ворсистість, смужку всередині. Колір та чіткість зображення настільки високі, що розпізнати її неозброєним оком просто неможливо. Як повідомив міліціонерам Василь, фальшивку він отримав від свого “кореша”, 29-річного мукачівця Андрія.

    До речі, той також далеко не ангел. Свого часу за шахрайство йому довелося побувати два з гаком роки у місцях, де Макар телят не пас. Допитаний Андрій своє знайомство з Василем визнав, однак факт передачі фальшивки категорично заперечив. Як все було насправді, нині доводиться з’ясовувати слідчому Марії Машіці.

    ЦГЗ УМВС України в Закарпатській області
    В Ужгороді затримано студентку з 50-доларовою фальшивкою
    Свалява: підроблені євробанкноти

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору