ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влада кинула «афганців»!

    18 апреля 2024 четверг
    95 переглядів

    У вівторок, 21 червня, виступаючи в парламенті у зв’язку з розглядом законопроекту №6272 про внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення членів сімей загиблих військовослужбовців, заступник міністра праці та соціальної політики України О.В.Гаряча свідомо ввела в оману народних депутатів, заявивши, що на підпис Президенту вже подано законодавчий документ, який передбачає підвищення виплат сім’ям загиблих, інвалідам війни, учасникам бойових дій, починаючи з 1 січня 2006 року. Насправді ж такого документа в президентській канцелярії немає, є тільки відповідне доручення Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, дане нею за підсумками її нещодавньої зустрічі з правлінням Української Спілки ветеранів Афгані-стану на чолі з Сергієм Червонопиським, і яке ще навіть не дійшло до профільних міністерств і відомств! Плачевним наслідком брехні високопосадовця того дня став провал голосування по законопроекту №6272, який було відхилено. За прийняття цього вкрай важливого для багатьох громадян України законопроекту проголосувало всього 149 із 450 народних депутатів.

    По фракціям це виглядає так: “Наша Україна” — 2, комуністи — 52, “Регіони України” — 7, Народна партія — 28, блок Тимошенко — 2, СПУ — 24, Українська народна партія — 0, СДПУ(о) — 0, “Демократична Україна” — 19, “Єдина Україна” — 4, Партія промисловців і підприємців — 5, “Демократичні ініціативи” — 4, позафракційні — 6.

    Таким чином похоронено законопроект, який був викликаний необхідністю вирішити соціальні проблеми у сім’ях загиблих учасників бойових дій в Афганістані та в інших країнах, котрі нині змушені вести щоденну боротьбу за виживання. Бо як можна вижити на ті мізерні гроші, які виплачує цій категорії населення Українська держава? До прикладу, сьогодні надбавка до пенсії за загиблих військовослужбовців складає ганебні 29 гривень 87 копійок! І це в той час, коли Закону України про Державний бюджет України на 2005 рік нова помаранчева влада дала назву «Назустріч людям». Було б смішно, як би не було так гірко!..

    До речі, у Російській Федерації сім’ям загиблих в Афганістані сплачують (в еквіваленті) понад 500 грн. (проти згадуваних 29,87 грн.в Україні). Відхилений парламент-ською “більшістю” законопроект передбачав запровадження доплат до пенсій у розмірі 50% прожиткового мінімуму (або 166 грн.) для осіб, які втратили працездатність, членів сімей військовослужбовців та прирівняних до них осіб, які загинули, а також дружин чоловіків померлих, інвалідів Великої Вітчизняної вінйи, які не одружилися вдруге.

    “Соціальна незахищеність дітей, вдів та батьків має бути поставлена на належний рівень та відповідати хоча б мінімальним стандартам світової спільноти, — сказав у своєму виступі в Верховній Раді народний депутат України Леонід Сергієнко (Соцпартія України). — Суть законопроекту в тому, що справедливість має бути відновлена, адже держава фактично не відшкодувала втрати батькам, матерям, дружинам і дітям. Вони знаходяться сьогодні у великій фінансовій скруті.” Однак, видається, що двом третинам парламенту, який у своїй більшості складається із добре забезпечених громадян України, а також новій владі, котра так любить привселюдно говорити про турботу про людей, абсолютно байдуже, в яких матеріальних “статках” проживає переважна більшість їхніх співгромадян…...

    Чим же тоді режим Ющенка відрізняється від режиму Кучми? Лишень помаранчевими вивісками?
    У Києві проходить V Всеукраїнська конференція УСВА
    "Афганці"-ампутанти зняли з себе протези і поскидали їх під стіни будинку уряду Тимошенко
    Закарпатські "афганці" під стінами парламенту
    Біля Верховної Ради з'явилося наметове містечко ветеранів-афганців

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ганьба!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Судя по голосованию, афганцев кинули представители и старой и новой власти. Большинство голосов дали фракции, представители которых не имеют существенного представительства во власти, а следовательно находятся ближе к народу!!! Всем остальным ГАНЬБА !!!!!!!!!!!!!!!