ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Волинська облрада проти монумента великій Угорщині на Закарпатті(оновлено Відео)

    23 апреля 2024 вторник
    332 переглядів
    Ветерани Карпатської Січі

    На сесії Волинської обласної ради, що відбулась 14 березня 2008 року було прийнято звернення до Закарпатської обласної ради щодо незаконних намагань встановити на Закарпатті чужоземну символіку.


    Зокрема, депутати протестують проти встановлення на Верецькому перевалі монумента великій Угорщині.

    Ініціатором такого рішення став лідер Волинської облорганізації ВО «Свобода» Анатолій Вітів, який звернувся з відповідним клопотанням до керівництва обласної ради та профільної комісії облради. Коли ж для внесення цього питання до порядку денного сесії забракло 2 голоси, з відповідним депутатським запитом виступив голова ВМГО «Національний Альянс», депутат облради Ігор Гузь.

    Ігор Гузь у депутатському виступі наголосив: «Це рішення має бути аналогічним нещодавно прийнятому сесією Львівської обласної ради. Символ чужинської влади стоятиме у місцевості, де розташовані винятково українські села. Це принижує почуття національної гідності та історичну пам’ять понад півмільйона українців, які живуть на Закарпатті. Причому будують монумент, грубо насміхаючись, поблизу місця, де покояться (досі, до речі, не ексгумовані!) останки 600 розстріляних бійців Карпатської Січі. Переважно молодих хлопців - закарпатців та галичан - які у 1939 році захищали незалежність Карпатсько-Української Держави, і які першими в Європі вчинили збройний опір фашистським загарбникам».

    Зрештою, за прийняття такого звернення проголосувало 46 депутатів.

    Остаточний варіант тексту звернення Волинської обласної ради з цього питання буде узгоджений на профільній депутатській комісії.



    *************************************************

    Монументи Карпатським січовикам та "великій Угорщині" стоятимуть поруч?



    **********

    Закарпатська облрада проігнорувала звернення львівських депутатів щодо Верецького перевалу

    **********

    Львівська обрада проти відкриття 15 березня на Верецькому перевалі пам'ятника на честь створення Великої Угорщини(оновлено)



    **********



    Організації Тернопільщини вважають Верецький монумент провокацією

    І з цього приводу Координаційна рада громадсько-політичних організацій Тернопільщини прийняла відповідну заяву:



    "Ми, представники політичних партій і громадських організацій Тернопільщини висловлюємо занепокоєння щодо спорудження на території Закарпатської області 60-тонного монументу, який символізує ідею «великої Угорщини». Нас турбує, зокрема те, що будують монумент поблизу місця, де покояться останки 600 розстріляних бійців Карпатської Січі. Переважно молодих хлопців - закарпатців та галичан, в тому числі і вихідців з Тернопільщини, які у 1939 році захищали незалежність Карпатсько-Української Держави і які першими в Європі вчинили збройний опір німецьким загарбникам.

    Ми переконані, що символи чужинської влади не мають права знаходитись у місцевості, де розташовані винятково українські села. Це принижує почуття національної гідності та історичну пам'ять понад півмільйона українців, які живуть на Закарпатті.

    Висловлюємо підтримку всьому патріотичному фронту закарпатців, які рішуче виступили проти втілення в життя антиукраїнської та антисоборної ідеї. Вважаємо, що в українській історії є ще достатньо сторінок, які не знайшли достойного пошанування з боку держави, в тому числі на меморіальному рівні. Тому спроби встановлення пам’ятника на Верецькому перевалі Закарпатської області виглядають блюзнірством і несуть в собі загрозу українській національній ідеї.

    Ми звертаємося до Президента України Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням особисто втрутитися в ситуацію, що склалася на Верецькому перевалі, аби не допустити антиукраїнських провокацій, пов'язаних із спорудженням символів чужої держави."

    14 березня 2008 року Схвалено на засіданні Координаціної ради громадських організацій Тернопільщини «УКРАЇНСЬКА СПРАВА»

    **************************************************************************



    Вшановуємо Карпатську Україну чи її гнобителів?

    На Верецькому (Ворітському) перевалі, саме на кордоні Закарпатської та Львівської областей, таки спішно добудовують помпезний пам’ятник, який, за задумом не українських політиків, символізуватиме віднайдення угорцями своєї батьківщини, тисячоліття входження Закарпаття до Угорського королівства, увіковічить його “історичні” кордони.

    А ще – цей пам’ятник нагадуватиме безпам’ятним українцям угорську окупацію краю в березні 1939-го. І це, незважаючи на експертизи науковців і протести громадськості України, зокрема в “Літературній Україні” (7 лютого), “Львівській газеті” (22-24 лютого), закарпатській “Трибуні” (4 березня).

    Отже, напад Угорщини на суверенну Карпатську Україну 14 березня 1939 року призвів до того, що через декілька днів увесь край окупували гортистські війська. А 20 боїв, які дали карпатські січовики зайдам, призвели до того, що українців у полон не брали, їх вважали бандитами та запроторювали до концтаборів (Крива, Ворюлопош).

    Як стверджує професор Ужгородського національного університету Василь Худанич, частину полонених січовиків-галичан за домовленістю з Варшавою передали Польщі. 17 березня 1939 року полонених із Бичкова (яких видали угорцям румуни), Тячева та Криви угорські жандарми і гонведи привели 7-8 колонами по 70-80 осіб на Верецький перевал. На новому кордоні Угорщини з Польщею угорські конвоїри передали колони полонених січовиків польській прикордонній службі. Польські прикордонники зібрали полонених у казармах, а наступного ранку знову поділили їх на колони, які відконвоювали ліворуч і праворуч від перевалу лінією кордону, приблизно півтора-два кілометри та розстріляли над закарпатськими селами Нова Ростока і Верб’яж і між Петросовцею, Жупанами й Лазами. Про це згадував Івана Гетроці, згодом мешканець Мукачева (1939 року він був директором Верб’язької школи). Жахливі чутки про розстріл полонених змусили сільського священика Дмитра Ревицького звернутися до влади в Нижніх Воротах по дозвіл поховати тіла розстріляних. Відтак створили комісію, до складу якої, крім угорських і польських офіцерів, увійшли священик Д. Ревицький і старости сіл Верб’яж і Нова Ростока. Комісія вийшла на місце злочину. Тіла розстріляних січовиків поховали на Верецькому перевалі, за кілька метрів від лінії тодішнього кордону. На братській могилі поставили дерев’яний хрест.

    Як свідчив очевидець Федір Голянич, інші групи січовиків за мовчазної згоди угорської влади розстріляли праворуч від перевалу з боку Глухівського верху та поблизу глибокої долини. Невдовзі староста села Нова Ростока Юрій Голянич організував людей для поховання стрільців. Окремі подробиці про розстріл над Новою Ростокою згодом розповів Іван Джуґля, який жив на околиці села. Він стверджував, що там убили 230 січовиків. Пізніше І. Джуґля з батьком знайшли ще два непоховані тіла січовиків біля прикордонного каменя, на півдорозі між Грибовою долиною й урочищем Підбуком, метрів на п’ятдесят нижче від прикордонної дороги, що пролягає Глухівським хребтом і веде на Верецький перевал. Могилу цих похованих січовиків довгі роки могла показати Ганна Кробинець, 1925 року народження. Свідками поховань був також Василь Галузинець, 1921 р. народження, уродженець с. Верб’яж, який після Другої світової війни проживав у смт Волівці, пенсіонер.

    Отже, розстріляних було від 500 до 600 осіб. Нагадаємо також, що за шість років (1939-1944) угорської окупації кинули в тюрми та концтабори 184 тисячі закарпатських українців і представників інших національностей, із них 115 тисяч замучено або спалено.

    Інформація про закарпатську трагедію вже з’явилась у газеті “За вільну Україну” 2 лютого 1991 року й у збірнику статей “Карпатська Січ” (Ужгород, 1997) зі спогадами січовиків, яким удалося врятуватися під час конвоювання. Про події весни 1939 року та її суспільний відголос писав також уже згаданий професор Василь Худанич у статті до “Календаря українців Угорщини на 2002 рік”.

    Й останнє. Видається, що нинішній час не сприяє обговоренню проблеми україно-угорського протистояння 1939 року. Значно корисніше було б, якби угорські господарі навчали українців Закарпаття секретів овочівництва, будівництва термальних басейнів. Але чи вигідно це політикам?

    Народи-сусіди повинні дружити. Нам разом за ними йти в європейський дім.

    Микола Литвин, доктор історичних наук, керівник Центру дослідження українсько-польських відносин Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України

    "Львівська газета"



    *************************************************



    15 березня 1939 року у Хусті розпочав роботу перший вибраний народом Закарпаття законодавчий орган – Сойм, який проголосив утворення на теренах краю незалежної держави – Карпатської України. Цей важливий історичний крок став прологом до відродження Української соборної держави, утвердження національної ідеї, єднання всіх українських земель.





    ************************************************************



    Сьогодні на Закарпатті протестують проти символів "великої Угорщини" та мадярської династії

    Сьогодні, 15 березня, в день відзначення 69-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України, акції протесту проти відкриття на Верцецькому перевалі (кордон Закарпатської та Львівської областей) пам’ятника, який символізує ідею «великої Угорщини», та у Мукачевому – проти встановлення символу мадярської династії Арпадовичів – степового орла Турула проведуть Закарпатські організації УНП, НРУ, УРП «Собор», КУН, ВО «Свобода» та товариства «Просвіта».

    Як повідомив голова Закарпатської обласної організації УНП Іван ГАБОР, протест проти встановлення символів іншої держави на території України та проявів сепаратизму на Закарпатті представники національно-демократичних партій мають намір висловити під час офіційних заходів з нагоди 69-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України – заходи розпочнуться о 13:00 мітингом на Красному Полі (Закарпатська область, Хустський район).

    «Ми хочемо інформувати громадськість про активізацію сепаратизму в області та про те, що дії сепаратистів підтримує місцева влада», - зазначає Іван ГАБОР.

    Довідково. В м. Хуст у березні 1939 року на засіданні Сойму Карпатської України його депутати прийняли історичне рішення про утворення української держави в Карпатах. Тоді ж президентом Карпатської України обрали Авґустина Волошина й затвердили національну символіку – синьо-жовтий прапор, герб, гімн «Ще не вмерла Україна». Невеличка гілка українського народу на південно-західних схилах Карпат, протягом цілого тисячоліття перебуваючи під чужоземним гнітом, не зламалася, вистояла і показала світу приклад того, як треба боротися за волю і державність. І не їхня вина в тому, що не змогли вони вистояти перед навалою гортистських озброєних орд – вони героїчно полягли у кривавій битві на Красному полі.

    Прес-служба Української народної партії










    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    Закарпатську облраду пікетують прибічники Тягнибока та КУНа, протестуючи проти встановлення угорського монументу на Верецькому перевалі
    Націоналісти пікетували президента за сепаратизм у Закарпатті(оновлено)
    Закарпаття: Україна й Угорщина обміняються пам’ятниками на честь один одного

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пани депутати Закарпатської облради ! Які вам потрібно аргументи, щоб ви припинили підпитку сепаратизму на Закарпатті ? Може вам потрібно, щоб усі обласні ради України тикали вам у очі, що не потрібно відстоювати ітереси іноземної держави. А може ви хочете, щоб народ про вили подбав, якщо ви не прислухаєтесь до воді народу України. У питанні монументу на Верецькому перевалі, обласна рада діє як окреми удельний князьок, без прислухання до іншої частини України.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пусть сначала разберутся с Микуличем-собственником ПАККО-холдинга (сеть супермаркетов "ВОПАК")Который более года финансирует в Закарпатье антимадярскую и антирусинскую деятельность бандеровцев в Закарпатье.ВОПАК в Закарпатье сгорит синим пламенем в ближайшее время вместе с домами, машинами закарпатских франшизеров "ВОПАКа".Долг платежом красен. Получайте фашисты гранату! Каждый по одной:)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    При чому тут Миклич, Іванов, Сидоров.... Потрібно бачити головне : а головне полягає в тому, що сусідні області проявляють тривогу, як декілька неадекватних князьків керованих із СП президента, фактично закладують цеглини розшматування України. Сьогодні в Закарпатській області твориться чорт знає що. Сьогодні українців -патріотів, які відстоюють інтереси України, як цілої держави -влада ігнорує, а фактично підтримує угорців. .....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погоджуюсь з НІ сепаратизму !При чому тут Миклич, Іванов, Сидоров.... Потрібно бачити головне : а головне полягає в тому, що сусідні області проявляють тривогу, як декілька неадекватних князьків керованих із СП президента, фактично закладують цеглини розшматування України. Сьогодні в Закарпатській області твориться чорт знає що. Сьогодні українців -патріотів, які відстоюють інтереси України, як цілої держави -влада ігнорує, а фактично підтримує угорців. .....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Врешті це ж була домовленність вашого президента з угорським стосовно обміну памятними знаками...які претензії до закарпатської облради ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    14.03.08 (22:11)...це була домовленість під час святкування свята "Червоного вина" в м.Мукачево, тобто це була така собі напів приватна домовленість, якій Ющенко може і не придав уваги, але його секретарь-адютант, скористався по повній програмі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    його секретарь-адютант шагу сам не зробить..там були мабуть державні інтереси міняні на приватні.але справа в тому з якої точки зору див...закарпатцеві пересічному це по барабану...а хіба мешканецю з прикарпаття це питання не байдуже?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ВОПАКАМ-НАШЕ ЗАКАРПАТСКОЕ ФУ!НЕ СУЙ СВОЙ НОС В ЧУЖОЙ ВОПРОС!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вася
    14.03.08 (23:14). Зрозуміло Вася, що "Вопак" по якості продукції обігнав "Барву", а тому стоїт більмом в оці деяких критикані цього солідного підприємства.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    14.03.08 (23:41)На фиг нам то качество, если он содействует чужим поработить коренные народы мадяров и русинов! ПОРАБОТИТЬ! ЕСЛИ ВЛАСТЬ НЕ ОТРЕАГИРУЕТ, ОТРЕАГИРУЮТ КОРЕННЫЕ, НО ТОГДА ПУСТЬ НЕ ОБИЖАЮТСЯ ФРАНШИЗЕРЫ ФИГОВЫ...ВЫ ПОСТРАДАЕТЕ ПО ПОЛНОЙ! ФРАНЦИЯ С ПОГРОМАМИ ОТДЫХАЕТ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    15.03.08 (06:47).Україна не Франція ! Славянський менталітет ?!..... В період погромів у Франції, щось подібне намагались організувати в Росії.І що з того вийшло ? А вийщло те, що спецназ мочив погромщиків всюди, в тому числі в сортирах і після цього всі горячі голови забули про погроми. Але ж крім спецназу, знайдється багато інших не військових формуваь, щоб впрравити мозги таким , як ти

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сфашизованне гіна азіатське споза Карпат - ГАЛІЧЧАНИ - кричите и творите істерію около самостійної-суверенної Україні тільки тому, щоб ви більше могли паразітувати и грабити Закарпаття. Цілістність України гарантують міжнародні договори з которих найцінніша є Будапештянський договор меджі США, Великов Брітанійов, Франційов и Россійов за ліквідацію нуклеарних ракет СССР на теріторії України. Такі гарантіі як Україна ані єдна держава в Європі не має!!! Галиччські фашисти запхайте свої писки!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Волинським шовiнiстам нiчого свою пику пхати в мадярськi справи! Хай пасуть воли, польскi холопи! Слава Великiй Мадярщинi!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Галичани -недолуге польське бидло, пся крев!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ганебне збiговисько вирдкiв з Лембергу нiчого не варте. Буде так, як хоче Мадярщина!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Майбулш хосна было-бы кідь-бы як волинякы,так галичани забыли позирати у наш бік.Каждый бы мав порайити у своюй хыжи.Поправді хлопці з-за перевалу - не ваше тото діло.Не чиніть у нас розбрат і бучу.Мы з мадярами жиєме тисячу году - было всяке.Айбо ко староє вспомене - тому око вон.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Львівщина, Волинь,Франківщена,Рівенщина, Тернопільщина.... завжди були центром культури і островком збереження української державності. А що Закарпаття ?! НІЧОГО ! І коли деякі безграмотні вуйки з полонини типу :Тячуський руснак,Орос,Поляк, Меч та іншого ГІВНА вставляють тут всяку бредятину, то вільно невільно задумуєшся, а чи всі вонти такі БИДЛА, як ці убогі і нікчемні людішки. Дивишся на деяких характерних закарпаттю персонажів, іменуємих себе русинами і плакати хочеться, тому що їх природа обділила розумом,відсутністю власної історії,....Одним словом бидло завжди залишається бидлом. Так, що вуйки давайте їдьте на заробітки,гніть спину на москалів, угорців,.... заробляйте свої грошенята, це ваша доля, а ми і без вас розберемось, які мають бути порядки. К ноге, русини, я сказав к ноге ! Так , стоять і не рухатись бидло . ..!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ЗАКАРПАТЕЦЬ !
    15.03.08 (11:22)
    Не длго вам осталось командовать, пару месяцев, порадуйтесь :)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Снова, как и в 1939 году, бандеровские выползки стараются внести разброд в национальную ситуацию в области. Натравить русинов на венгров, которые мирно жили вместе на протяжении столетий. Будьте бдительны, не поддавайтесь на провокации бандеровцев. Им нужны не наши интересы, а им нужна наша граница со странами Евросоюза.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А чё, ЗАКАРПАТЕЦЬ !
    15.03.08 (11:22) дело говорит. Нада определятся . Есть элита, а есть ... извините не буду употреблять эти слова .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бандеровцам нужна наша земля

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Конкретный
    15.03.08 (11:45)Определяйтесь но без нас, за перевалом. Закарпатье определилось в 1991 году. Больше добавить абсолютно нечего!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Давайте вспомним, что сегодня 160-я годовщина Венгерской Революции и народно-освободительной борьбы 1848 года. В этой Революции бок-о-бок сражались ВМЕСТЕ наши русинские и венгерские предки. Кто-то помнит в летописях 1848 года, что есть такое государство Украины и что там живут "украинцы" ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    15.03.08 (11:47 Мовчати ! Недієздатних ніхто не питає ! Жуй траву і гни спину. Бидло !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    15.03.08 (11:53)Сомаре!Бидло тя справив.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ПРИНЦИПАЛЬНОСТЬ ПОЛИТИКИ ГАЛИЧАН В ЕЕ ЭКОНОМИКЕ! За всем националистическим бредом и шелухой стоят интересы прикарпатских бизнес-груп. Они используют националистический вирус чтоб влезть в политику закарпатья через отравленные ими умы горцев, а завтра влезут в экономику...через своих же депутатов на закарпатье ..избранных зараженными умами наших же избирателей! Нет никакой угрозы и унижения в установке венгерского знака!!! Почему они НЕ ОСУЖДАЮТ ЛЬВОВСКИЙ вОЛЫНСКИЙ ИВФРАНКОВСКИЙ ТЕРНОПОЛЬСКИЙ СОВЕТЫ ЗА ОПОЛЯЧИВАНИЕ!!!ПРИКАРПАТЦЕВ??? ПОТОМУ КАК БИЗНЕС У НИХ С ПОЛЬШЕЙ!!!!! И СИМВОЛЫ ПОЛЬШИ У ГАЛИЧАН ВЕЗДЕ!!! А нам закарпатцам выгоднее дружить с венграми словаками и румынами!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ...А вам русинам дружити з циганами і бомжами. Більше ніхто не захоче мати справу з безбатечками. Це ваш рівень Ха-ха-ха !!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вы ведь признаете экономическую составляющуюю в политике? На закарпатье нет нефтепереработки спиртзаводов мясомолочной промышленности...все прихватила галичина...мы как рынок сбыта для националистов? Еще с вашим ющенком и в сот нас затащили?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ЗАКАРПАТЕЦЬ !ови
    То що ты выродку написав - закарпатець не напише!Перебач айбо ты не наш - ты заперевальный,або з "прийшляку".Показуйте свою "азіатську культуру".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    очевидные вещи иногда воспринимаются тяжело...но деньги в мотивации националистов - главное!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    За признанием русинов, автоматически возникает их право на свою землю!
    Ведь самое ценное, что есть у русинов их земля. И если учесть, что только в прошлом году чужие дяди продали чужую землю в нашем крае, которой было продано от 6 до 7 тысяч гектаров. Но пусть не думают некоторые, что реституция, которая грядет ПР в ближайшее время оставит без внимания ну например такой факт , как в 2003 году некое фиктивное предприятие незаконным путем получило собственность Ужгородского гослесхоза (административные здания, домов лесников, рекреационного комплекса "Дубки" Ужгородского лесничества), а также охотничьего дома и охотничьей башни в Камьянецком лесничестве и пограничного дома в рекреационном комплексе "Великодобронская дача" общей площадью почти 970 гектаров, которые находилось в собственности государства. Все это добро безвозмездно было передано гражданке Марии Петровне Шуфрич, являющейся мамой в то время народного депутата Нестора Шуфрича. Или тот же дерибан земли в Ужгороде. Под контроль уже взято все, что связано с землей!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ТЕКСТ ЗАГОТОВЛЕНИЙ!!!!!!!!!!!!!!Анонім
    15.03.08 (13:13)
    За признанием русинов, автоматически возникает их право на свою землю! Ведь самое ценное, что есть у русинов их земля. И если учесть, что только в прошлом году чужие дяди продали чужую землю в нашем крае, которой было продано от 6 до 7 тысяч гектаров. Но пусть не думают некоторые, что реституция, которая грядет ПР в ближайшее время оставит без внимания ну например такой факт , как в 2003 году некое фиктивное предприятие незаконным путем получило собственность Ужгородского гослесхоза (административные здания, домов лесников, рекреационного комплекса "Дубки" Ужгородского лесничества), а также охотничьего дома и охотничьей башни в Камьянецком лесничестве и пограничного дома в рекреационном комплексе "Великодобронская дача" общей площадью почти 970 гектаров, которые находилось в собственности государства. Все это добро безвозмездно было передано гражданке Марии Петровне Шуфрич, являющейся мамой в то время народного депутата Нестора Шуфрича. Или тот же дерибан земли в Ужгороде. Под контроль уже взято все, что связано с землей!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Joj! zakarpatcyu 1 , ajbo szcse kelyo vasz ,! Jak im szya napudev! zsem za parityov utik . Xlopcse, ne puzsyaj tak, bo takoj nam xana, a potom daj znate -kole utikate na zarobutke, bo te to dobre znas. Maes "senhen"? Bere nya z szobov! Nebore...Skoda me tya...Vera b...!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    1939-го року доблеснi угорськi гонведи славно знищили купку терористiв-сiчовикiв, якi й досi лежать на перевалi, навiть не похованi по-християнськи, бо галичанам-бандерiвцям нiколи- гнуть спину на польських ляхiв та скулять протии Великоi Угорщини

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    То була звичайна бандгрупа, хоч i складалась з обманутих нацiоналiстами жовторотих хлопчакiв, безславно злiквiдована фаховими угорськими вояками.
    Слiд було б хоч поховати iх по-людськи!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як кажуть наші сусіди чехи - ty vole!Чоловіче котрый со стороны:Русины помали жиють на своюй землі уже доста годику.І все,за кожної влади,залишалися русинами.За 700 року мадяру,200 року австріяку,за чеху,опят за мадяру.Потом прийшли совети - пережили і їх.Пережиєме і вас - жовто-блакитних.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тячуський руснак
    15.03.08 (16:52) Ти хоть і тупий, але мені подобаєшся...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Zi sztorone pozeraj na szebe!!! Nacsneme,xlopcze? "...ni tude,ni szyude..", " vnyatno...", "...uszpokojiteszy..." "...jak lyapaj..." "...obide...","...kras..." jak dale??? A to Po jakomu??? Rozumijes? D R U H E J R E H I O N !!!! rozrehijonevszya

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тячуський руснак
    15.03.08 (16:52) Слухай друже, а ти не молдаванин ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проведені недавно корпоративні дослідження показують, що так звані корінні закарпаитці,не здатні до самоорганізації, як община, як автономний організм суспільного життя. Фактично, вони не схильні до високопрордуктивного інтелектуального та аналітичного мислення, та тому завжди на відповідальних посадах перебувають галичани та виходці з інших регіонів України. Наглядним прикладом може бути знаходження на відповідальний посаді в ТОВ Барва і партії НСНУ Ігоря Кріля. Ця людина фактично є мозговою частиною ТОВ Барва, а зараз займається будівництвом нової партії. Без Кріля, групі Балоги ні туди, ні сюди. Крім цього, саме Кріль єдиний хто може внятно висловити думку в ЗМІ, про інших "вождів" місцевого розливу говорити стидно. Отож можна зробити висновок, що мало бути людиною, як фізично-біологічним субєктом , треба бути людиною розумною. Це той випадок, коли кількість ніколи не переросте в якість !З огляду на це, порадив би неучам місцевого розливу успокоїтись і змиритись з домінуванням на території Закарпаття спеціалістів з інших регіонів України. Так буде завжди ! Русин, як національність, в найближчі 10-15 років при будь -яких обставинах не буде визнаною. Порада : менше ляпайте в інеті про себе, свої болі та обіди і крашщої думки будуть про вас інші. НЕ забувайте, що на закарпатські сайти заходять також жителі інших регіонів України.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дежiв Мункач, циган 15.03.08(15:04) Я вам, уважаемый, просто напомню, что вся "Велыка Угорщина" - это, за территорией, одна не самая большая область Украины. Будете себя вести подобным образом, то, при всём моём уважении к венграм, за таккие слова как "купка терористiв-сiчовикiв", "бандгрупа", "безславно злiквiдована фаховими угорськими вояками", украинцы могут этих ваших "фахових угорських вояків" попросту шапками закидать. И слышно ваших воякыв из-под этой кучи украинских головных уборов не будет. О "видно" уже не говорю...:)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Є таке прислівя: пусти свиню ПІД стіл, а вона лізе НА стіл. Ліберальне відношення Закарпатців до угорської нацменшини, останні мали б достойно оцінити. Але,ні ! Такі, як Дежiв Мункач, і їм подібні починають нагліти, показувати своє істинне мадярське обличчя. Правильно підмітив Камуфляжник:), що при потребі українці шапеами закидають "фахових угорських вояків"! З словянами по хамськи поводитись не безпечно. Ми терпимо, терпимо, але коли чаша терпіння переповнюється -так дамо по зубах, що мало не покажеться. Згадайте 1941-45 роки, де були браві і "фахові угорські вояки". Так, що живете на Закарпатті спокійно, так і живіть мовчки, з повагою відносьесь до інших народів України, а то в Угорщині маловато житлового простору..... Зрозуміло ?!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Magyare tvoji sapke te verzsuty nazad. A te jim mozses upoviszte zse: -" Maete huzeci csorni!" Vone te odvityata :-"Vulezs- ta bubuty bili!!!"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Когда накажем финансовую подпитку бандеровцев в Закарпатье "ВОПАК"? Давайте сожгем все супермаркеты для начапла, дома франшизеров закарпатских! Они совсем нюх потеряли и всех венгров и русинов Закарпатя на их земле за быдло считают! ВОН С ЗАКАРПАТЬЯ В БАНДЕРИЮ!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    15.03.08 (18:43) Рекомендую тобі почитити Погляд зі сторони
    15.03.08 (16:36)
    Проведені недавно корпоративні дослідження показують, що так звані корінні закарпаитці,не здатні до самоорганізації, як община, як автономний організм суспільного життя. Фактично, вони не схильні до високопрордуктивного інтелектуального та аналітичного мислення, та тому завжди на відповідальних посадах перебувають галичани та виходці з інших регіонів України. Наглядним прикладом може бути знаходження на відповідальний посаді в ТОВ Барва і партії НСНУ Ігоря Кріля. Ця людина фактично є мозговою частиною ТОВ Барва, а зараз займається будівництвом нової партії. Без Кріля, групі Балоги ні туди, ні сюди. Крім цього, саме Кріль єдиний хто може внятно висловити думку в ЗМІ, про інших "вождів" місцевого розливу говорити стидно. Отож можна зробити висновок, що мало бути людиною, як фізично-біологічним субєктом , треба бути людиною розумною. Це той випадок, коли кількість ніколи не переросте в якість !З огляду на це, порадив би неучам місцевого розливу успокоїтись і змиритись з домінуванням на території Закарпаття спеціалістів з інших регіонів України. Так буде завжди ! Русин, як національність, в найближчі 10-15 років при будь -яких обставинах не буде визнаною. Порада : менше ляпайте в інеті про себе, свої болі та обіди і крашщої думки будуть про вас інші. НЕ забувайте, що на закарпатські сайти заходять також жителі інших регіонів України.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    15.03.08 (17:03)Ты быдло пиздуй на бандерию, там будеш разглагольствовати. Козле бандеровський вонючий!!!Воняє вид тя за киломийтер!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    15.03.08 (18:43)Говорят, что факты , вещь упрямая. А факти указивают, что отчасти ты прав, а именно: "...всех венгров и русинов Закарпатя на их земле за быдло считают!Знаеш почему? Не правильно ведётесь. Правда одно уточнение. земля венгроов находится у Венгрии ! НЕ нравится-чемодан-вокзал- граница ! Желаем счастливого пути.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Правда одно уточнение. земля венгроов находится у Венгрии ! НЕ нравится-чемодан-вокзал- граница ! Желаем счастливого пути."
    Oдп.:"Внимание, внимание!!! Более тонкое уточнение. Перед тем как венгров послать с чемоданом на вокзал помните это: "Корінни жителі Пудкарпатя мавуть право нетолерантных знаціфікованных пришлякiв з востока послати на штацiю а пак аж за Збруч! Сфашизованна украйинська паскудь вон з цівілізованної Європи. Як німці говорать типирь "NAZI AUS!"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Галичани- генетичнi покручi, треба iх гнати в три шиi з Карпатськоi долини!Кролiв, тхорiв та iншу дрiбну худобу- за перевал!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погляд зі сторони 15.03.08 (16:36) Проведені недавно корпоративні дослідження показують, що так звані корінні закарпаитці,не здатні до самоорганізації, як община, як автономний організм суспільного життя. Фактично, вони не схильні до високопрордуктивного інтелектуального та аналітичного мислення, та тому завжди на відповідальних посадах перебувають галичани та виходці з інших регіонів України. Наглядним прикладом може бути знаходження на відповідальний посаді в ТОВ Барва і партії НСНУ Ігоря Кріля. Ця людина фактично є мозговою частиною ТОВ Барва, а зараз займається будівництвом нової партії. Без Кріля, групі Балоги ні туди, ні сюди. Крім цього, саме Кріль єдиний хто може внятно висловити думку в ЗМІ, про інших "вождів" місцевого розливу говорити стидно. Отож можна зробити висновок, що мало бути людиною, як фізично-біологічним субєктом , треба бути людиною розумною. Це той випадок, коли кількість ніколи не переросте в якість !З огляду на це, порадив би неучам місцевого розливу успокоїтись і змиритись з домінуванням на території Закарпаття спеціалістів з інших регіонів України. Так буде завжди ! Русин, як національність, в найближчі 10-15 років при будь -яких обставинах не буде визнаною. Порада : менше ляпайте в інеті про себе, свої болі та обіди і крашщої думки будуть про вас інші. НЕ забувайте, що на закарпатські сайти заходять також жителі інших регіонів України. ОБЫКНОВЕННЫЙ ФАШИЗМ! ЭТО, КОНЕЧНО, ПРОВОКАЦИЯ, НО! СКОРО ЭТИ СВЕРХЧЕЛОВЕКИ НАЧНУТ МЕРЯТЬ ОСЕЛЕДЦИ: У КОГО ДЛИННЕЕ - НА ГИЛЯКУ!

    Страницы