ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юлія Тимошенко зустрілася з ветеранами війни в Афганістані (оновлено)

    23 апреля 2024 вторник
    61 переглядів

    Сьогодні в обід в Будинку уряду в Києві Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко мала зустріч з правлінням Української Спілки ветеранів Афганістану на чолі з головою УСВА Сергієм Червонопиським. У ході зустрічі обговорено кілька найважливіших питань життєдіяльності ветеранського середовища.Як повідомив “UA-Reporter.com” учасник зустрічі, голова Закарпатської територіальної організації УСВА Сергій Слободянюк, серед інших обговорювались наступні питання — встановлення спеціальних пенсій для сімей загиблих у Афганістані та інших військових конфліктах воїнів у розмірі 50 відсотків мінімальної пенсії за віком. До речі, нагадаємо, що сьогодні сім’я загиблого за втрату годувальника отримує аж …29 гривень!

    На зустрічі ставилося також питання про прирівнення до жертв війни членів сімей померлих внаслідок хвороб і отриманих поранень, аби після смерті учасника бойових дій у мирний час його дружина й діти до 18 років користувалися пільгами померлого чоловіка й батька.

    Особливо емоційно обговорювалось питання пенсій солдатів-інвалідів (слід визнати, що Юлія Володимирівна з розумінням і людяністю поставилася як до цієї, так і всіх проблем, що піднімалися “афганцями”!), яких фізично скалічив Афганістан, і пенсії яких — навіть за наявності I чи II групи інвалідності — не перевищують сьогодні 280 грн.

    Звідки у 18-річних юнаків, які потрапили на війну в Афганістані, міг бути трудовий стаж і зарплата, з якої можна було б нарахувати їм гідну пенсію?

    Болісним для учасників бойових дій є й проблема житлового будівництва. Юлія Володимирівна запропонувала свій спосіб вирішення цієї проблеми: на сьогоднішній день уряд подав у парламент законопроект, згідно з яким органи місцевого самврядування будуть надавати земельні ділянки для ведення бізнесу виключно через аукціони.

    Як повідомила Ю.Тимошенко, до цього законопроекту вона особисто внесе зміни, щоб частина виручених на аукціонах коштів за цільовим призначенням йшла на будівництво житла для ветеранів війни та сімей загиблих.

    Наприкінці зустрічі голова Житомирської організації “афганців” Павло Мєнтов вручив Юлії Володимирівні дуже цікавий подарунок — колекцію шаржів художника-“афганця” з Житомирщини, а серед них — і шарж на саму Ю.Тимошенко.

    Як повідомив “UA-Reporter.com” Сергій Слободянюк, Прем’єр-міністр України запросила голову УСВА Сергія Червонописького на засідання уряду, що відбудеться в наступну середу, для обговорення питання подальшого функціонування санаторію імені М.Семашко, що на Кримському узбережжі. Ветерани Афганістану зажадали також на наступній зустрічі з урядовцями подивитися в очі віце-прем’єру з гуманітарних питань Миколі Томенку, який ще в лютому ц.р. у телепередачі “Подвійний доказ” спаплюжив честь і гідність ветеранів афганістану, хоча сам є учасником бойових дій в Афганістані.

    Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко в обід зустрічається з ветеранами війни в Афганістані

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мені здається, що на вечерю сьогодня ветерани будуть їсти спагетті?!