ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець творить картини з ...квітів, трав, гілок, коріння

    18 апреля 2024 четверг
    45 переглядів

    Останні митець, житель гірського містечка Рахова на Закарпатті Василь Титор збирає за теплої пори. Згодом увесь цей скарб перетворюється на справжні краєвиди. Робіт Василя Титора не визнають на батьківщині, а от за кордоном вони мають шалену популярність.Першу роботу Василь Титор склеїв із пелюсток засушеної троянди. Це наймиліша йому картина. Відтак художник почав експерименти з усім, що потрапляло під руку. На його полотнах - прості й рідкісні рослини Карпат. Один з героїв Титорових картин - едельвейс. Ця гірська квітка - символ кохання та Рахівщини. У давнину за ними йшли високо в гори, тепер едельвейси ростуть на Титоровому городі.

    На створення нових картин Василя Титора надихає усе. Куди б не поглянув художник, знаходить нові ідеї для колажів. Навіть домашні тварини, які живуть у Василевому дворі, діляться хто чим може. Наприклад, яскраві пір’їнки для гірських пейзажів постачають його власні кури.

    Творчість Василя Титора не користується популярністю серед земляків. Тутешнім людям більше подобається яскравий живопис. А от за кордоном картини викликають захоплення. Москвичам до вподоби ті, що оздоблені пір’ям. Колажі з травами та квітами купують африканці. Цінителі закарпатського є й на екзотичних островах, повідомляє СТБ.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору