ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська територіальна організація Української Спілки ветеранів Афганістану заявляє про втручання окремих посадових осіб регіональної влади в статутну діяльність громадської організації

    28 марта 2024 четверг
    18 переглядів

    Правління Закарпатської територіальної організації Української Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів інтернаціоналістів) – ЗТО УСВА інформує вас про грубе порушення законодавства України про об’єднання громадян, шляхом втручання окремих посадових осіб обласної та районних держадміністрації краю в її статутну діяльність. Рано чи пізно вони за це ще понесуть цивільно- правову, адміністративну та ккримінальну відповідальність. Із достовірних джерел нам стало відомо, що деякі представники політичних партій “помаранчевих”, що за політичними квотами після минулих президентських виборів в Україні призначені на керівні посади в Закарпатській облдержадміністрації, шляхом шантажу і політичного тиску заставили, окремих, доволі пошкоджених війною ветеранів Афганістану (Є. Ластівка, О. Сосновський та деякі інші, які не є членами УСВА), виступити провокаторами дестабілізації багаторічної й доволі успішної статутної діяльності нашого громадського об’єднання спрямованого на соціально-правовий захист ветеранів війни в Афганістані, інших локальних війн, у яких Україна більше 40 раз брала участь після другої Світової війни.

    Не вдовольнившись брутальним „політичним видавлюванням” наших бойових побратимів та членів їх сімей із посад в органах державної влади, де вони багато років чесно і фахово служили народу України, а не Президенту, Прем’єру чи „губернаторам”, ці „пани” поставили собі за мету організаційно знищити наше ветеранське товариство, що само по собі вже має відверті ознаки політичного переслідування за інакодумство. Причина – стратегічна угода УСВА та СПУ про співпрацю у політичних виборах наступного року.

    Дійшло до того, що ця група осіб, яка немає жодного відношення до ЗТО УСВА, після серії провокаційних заяв у ЗМІ області, поширення в районах і містах області чуток, пліток, інсинуацій та відвертої брехні проти правління обласного товариства ветеранів Афганістану, шляхом обману і підкупу, з необмеженим порушенням чинного законодавства України й Статуту нашої організації 25 червня 2005 року зібрали частину учасників бойових дій - ни і намагалися перетворити це, дозволу сказати, зібрання „в позачергову конференцію ЗТО УСВА”. Мета цієї акції - у висловленні недовіри законно обраному правлінню нашої організації, її керівнику С. Слободянюку та обрання лояльних, для теперішніх владних посадовців, нових керівників ЗТО УСВА.

    Не заперечуючи права будь-якої частини ветеранського середовища на скликання, у тому числі й позачергово, конференції чи зборів ЗТО УСВА, для вирішення нагальних проблем його життєдіяльності

    ( ми це самі ініціюємо після повернення наших побратимів із заробітчанства), все ж вважаємо за потрібне зробити низку істотних роз”яснеь норм чинного і, єдиного для усіх діючих в Україні організацій УСВА, Статуту УСВА (реєстраційне свідоцтво Мінюсту України від 17.02.1992р., зі змінами і доповненнями від 17.12.1999р., та від 22.о2.2000р., уточнене реєстраційне свідоцтво ЗТО УСВА, за № 050, видане обласним управлінням юстиції 30.03.2001р.).

    У відповідності до пункту 4.15 та Статуту : „Конференція (Збори) скликається Правлінням не рідше одного разу на чотири роки. Позачергова конференція (Збори) може бути скликана на вимогу рішень Конференцій (Зборів) більшості місцевих організацій – для територіальних організацій, та рішень зборів більшості первинних організацій – для місцевих організацій” (у Закарпатті, для цього випадку, це 8 із 15-ти).

    Згідно з пунктом 4.16 цього Статуту: „Конференція є правочинною, якщо делегатів на неї обрали 2/3 загальної чисельності організацій, що проводять Конференцію і, для участі у роботі конференції, зареєструвалось не менше 2/3 обраних делегатів. Отже, легітимно змінити керівництво ЗТО УСВА може лише законно скликана конференція цієї організації.

    Проте „ластівки” та їм подібні нічого подібного зробити не спромоглися, оскільки більшість районних та міських організацій ЗТО УСВА на їх провокації не повелися.

    У Закарпатті близько трьох тисяч ветеранів війни в Афганістані. Учасників бойових дій в інших локальних війнах ще понад чотири тисячі. Усім бажаючим „політичним орачам” електорального поля – місця хватає. УСВА ж на своїй V-й Всеукраїнській конференції остаточно визначилася: ми йдемо на наступні парламентські і місцеві вибори з Соціалістичною партією України, Це наш вибір у демократичній країні. Опонентів запрошуємо до чесних і відкритих змагань. В іншому разі – воювати ми також ще не забули. Але це буде не наш вибір!

    16 липня 2005 року відбулося позачергове засідання правління ЗТО УСВА, за участі повноважних представників 11-ти районних і міських організацій УСВА, де одностайно підписали Звернення ЗТОУСВА, яким засудили будь-які провокації проти ветеранського руху в Закарпатській області, яке 17 липня 2005 року офіційно передано в обласне управління юстиції та „Новини Закарпаття”. У зв”зку з гострими захвоюваннями, травмами та трагедіями в сім”ях наших ветеранів правління надало їм матеральну доплмогу за рахунок коштів ЗТО УСВА: Івану Блюда- саркома бедра (В. Березнянський район), Юрію Довбаку – перелом хребта (Іршавський район), Сергію Григорчаку –в один день померли і старший брат і батько…

    Отже, шановні пані та панове журналісти, просимо вас, як представників четвертої влади в Україні, поширити цю інформацію в інтересах її величності Правди.

    Тільки Правда і нічого, окрім Правди. Разом ми сила – війна не всіх скосила!

    Прес–служба ЗТО УСВА
    ЗАЯВА ВЕТЕРАНІВ АФГАНІСТАНУ
    Закарпатські «афганці» погрожують раднику прем’єр-міністра Мартину позовом до суду за наклеп
    Закарпатська "Батьківщина" показала свої вуха в процесі розколу обласного Товариства ветеранів Афганістану
    Закарпаття: УСВА-2 неможлива, бо ...неправочинна!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору