ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські "нашоукраїнці" при владі "не змогли" відшукати регіональне представництво свого союзника

    19 апреля 2024 пятница
    27 переглядів

    За словами керівника Закарпатського обласного виборчого штабу блоку «Наша Україна» Ігоря Кріля, який прокоментував ситуацію щодо партій-партнерів блоку «Наша Україна» в регіоні, Народний Рух України ще може стати учасником блоку, як тільки увійдуть у силу зміни до відповідного закону, що їх днями внесла ВР, і вирішиться колізія поміж двома крилами облорганізації, обидва з яких заявляють про свою легітимність. Регіональна організація УРП «Собор» йтиме на вибори з «Батьківщиною», а обласне представництво ХДС "нашоукраїнцям" рошукати "не вдалося".

    Ігор КРІЛЬ.
    Ігор КРІЛЬ.

    Водночас, як повідомив сьогодні "ЗІКу"Ігор Кріль, на міжпартійному з’їзді було прийнято рішення, що місцеві блоки «Нашої України» можуть складатися з меншої кількості політичних сил.

    Ігор Кріль зауважив: «Як відомо 12 грудня на майдані Незалежності в Києві лідери шести політичних партій: «Народний Союз Наша Україна», Партії промисловців і підприємців України, Народного руху України, Української республіканської партії «Собор», Конгресу українських націоналістів та Християнсько-демократичного союзу підписали угоду про створення виборчого блоку «Наша Україна», а 18 грудня міжпартійний з’їзд затвердив виборчий список кандидатів у народні депутати від блоку. Рішенням керівних органів «Нашої України» було визначено, що до складу місцевих блоків з однойменною назвою можуть увійти лише ті політичні сили, які уклали угоду про створення загальноукраїнського об’єднання. Та оскільки не в усіх областях України діють або є легітимними місцеві організації партій, які ввійшли до «Нашої України», було прийнято рішення, що місцеві блоки «Нашої України» можуть складатися з меншої кількості політичних сил.

    Саме така ситуація є й на Закарпатті. У визначений Законом термін (до 20 грудня) слід було укласти угоди про створення місцевих виборчих блоків і повідомити про це місцеві ради та Центральну виборчу комісію. Угоду про створення Закарпатського виборчого блоку «Наша Україна» 17 грудня підписали представники НСНУ, ПППУ та КУНу. Перемовини про приєднання до блоку велися й з Народним рухом України. Однак на той час, та й нині також, у структурах обласної організації НРУ панує правова невизначеність. Про свою легітимність заявляють два крила організації, очолювані Володимиром Піпашем та Павлом Чучкою. Обидва керівники обласного руху мають печатки (хоча, на момент укладання угоди, очолюваний П.Чучкою рух печатки ще не мав), до суду спрямовано позов одного проти іншого. Тож не виключено, що завтра суд скасує рішення однієї зі сторін. Свої подання до обласної територіальної комісії скерували обидві сторони. З якою з них можна вести офіційні переговори і укладати юридичні угоди – невідомо. Тому учасники блоку вирішили не брати участі у партійних розборах окремої політичної сили.

    Однак днями Верховна Рада внесла зміни до закону, які передбачають подовження термінів створення виборчих блоків і їх реєстрації. Якщо цей закон вступить у силу, а обласний НРУ подолає усі правові колізії, я не виключаю, що ми повернемося до переговорів із легітимним керівником цієї організації і запросимо рухівців приєднатися до блоку «Наша Україна».

    Що ж до інших політичних сил, можу сказати, що до Закарпатської «Нашої України» також не увійшла обласна організація УРП «Собор», яка висловилася за об’єднання з партією «Батьківщина» та регіональна організація ХДС, яку на Закарпатті знайти не вдалося».
    Екс-голова Закарпатської ДПА Ігор Кріль очолить обласний виборчий штаб НСНУ
    Іван Іванчо звинуватив Балогу у "політичному шулерстві"

    Так скільки ж представників "Нашої України" представлятимуть Закарпаття у майбутньому парламенті?
    Фракція партії "Батьківщина" в Закарпатській облраді "приказала долго жить"...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Зовсім незрозуміло, що дає нашеукраїнцям обєднання з обласними організаціями рухівців, ПППУ, КУН. Мінус плюс мінус все рівно буде мінус.