ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські прокурори задовольняють кожне третє звернення громадян з питань оплати праці

    24 апреля 2024 среда
    63 переглядів

    Оскільки робота по розгляду звернень громадян є одним з пріоритетних напрямків у діяльності наглядового відомства, то акцент робиться на своєчасному, повному і всебічному їх розгляді, кваліфікованому вирішенні скарг, якісному проведенні перевірок та реальному поновленні порушених прав громадян.

    Поновлено конституційні права і свободи громадян у 201 випадку – 70,0% від загального числа задоволених звернень з питань додержання і застосування законів.

    Органами прокуратури області задовольняється кожне третє звернення громадян з питань оплати праці. Також торік задоволено 17 звернень щодо порушення прав неповнолітніх.

    Кількісне співвідношення громадян, які звертались на усний прийом між працівниками облапарату та всіх міськрайпрокуратур, вказує на більшу довіру мешканців регіону працівникам прокуратури області.

    Органами прокурати області організовано і проведено перевірки в органах місцевого самоврядування щодо додержання вимог законів України „Про звернення громадян” За наслідками проведених перевірок внесено 48 приписів і подань, порушено 7 дисциплінарних проваджень, за результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 22 особи.

    Проаналізувавши кількість та характер надходження звернень до прокуратури області відділом захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави в минулому році проведено перевірки дотримання вимог чинного законодавства про звернення громадян в головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, виконавчій дирекції фонду соціального захисту інвалідів в Закарпатській області, обласному та міському центрах зайнятості, за їх результатами порушено два дисциплінарні провадження, внесено три приписи, за результатами розгляду яких дві особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

    Вжитими заходами покращено прокурорський нагляд за дотриманням вимог Закону України „Про звернення громадян” органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності.

    Загалом поліпшилася якість перевірок, гострота реагування на виявлені порушення закону, зменшилось число обґрунтованих звернень в органи прокуратури.

    На даний момент проходять перевірки дотримання Закону України „Про звернення громадян” у місцевих державних адміністраціях. Після цього прокурори розпочнуть аналогічні перевірки у відділі земельних ресурсів області, повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.
    "Донецькі" задешево прикупили дорогої земельки в Карпатах. З "благословення" посадовців закарпатського Хуста
    У 2007 році прокурорами Закарпаття притягнуто до відповідальності майже 2500 посадовців, а за невиплату зарплати порушено 32 кримінальні справи
    Закарпаття: Проти судді Іршавського райсуду завели кримінальну справу — за винесення завідомо неправосудного вироку
    Унікальному Лужанському родовищу мінеральної води на Закарпатті загрожує не лише забруднення, а й цілковите знищення!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору