ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські студенти їздитимуть на канікули до своїх румунських однолітків

    25 апреля 2024 четверг
    26 переглядів

    Це передбачено підписаним у Бухаресті Протоколм про співробітництво в галузі освіти поміж Міністерством освіти і науки України та Міністерством виховання та досліджень Румунії на 2005-2006 і 2006-2007 навчальні роки. Від України документ підписав перший заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський.Сторони оговорили умови відбору та кількість кандидатів на різні форми навчання, з урахуванням потреб кожної сторони. Щорічно здійснюватимуться обміни викладачами-лекторами відповідно до потреб університетів міст Бухареста, Клуж-Напока, Сучава, Галаца та Києва, Чернівців, Ужгорода, Ізмаїла, а також учнями та студентами на період канікул і для участі у міжнародних олімпіадах та змаганнях, які організовуватимуться в кожній з двох країн.

    Україна та Румунія зобов'язалися надавати повну інформацію щодо кількості місць у навчальних закладах із зазначенням спеціальностей і форм навчання для кандидатів на навчання за кордоном та списки зарахованих і відрахованих громадян обох держав.

    Сторони домовилися також про надання на основі взаємності стипендій для здобуття повної загальної середньої та вищої освіти, навчання в магістратурі, аспірантурі, докторантурі, стажування вихователів, вчителів, викладачів, участі у літніх курсах української та румунської мов, літератур і народознавства тощо.

    Передбачається здійснювати обмін навчально-методичною, науково-технічною та художньою літературою, сприяти створенню ліцейних класів з викладанням української та румунської мов відповідно в Румунії та в Україні. Налагоджуватимуться зв'язки між навчальними закладами, управліннями освіти і науки обласних державних адміністрацій України та повітовими інспекторами освіти Румунії, проводитимуться спільні наукові дослідження, що становлять взаємний інтерес, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

    Ужгородці стали одними з фундаторів "Студентського європейського парламенту"
    Ужгород: Феномену Закарпатського державного університету — 10 років!
    Студенти Львівської політехніки досліджують архітектуру Закарпаття
    Мукачево: "Студент +" от "Брокбизнесбанка"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору