ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський турпродукт виявився "смачним"

    28 марта 2024 четверг
    44 переглядів

    Минулого тижня упродовж двох днів в Ужгороді вирував четвертий міжнародний ярмарок "Тур’євроцентр Закарпаття-2005".Як уже повідомляв "UA-Reporter.com" ("Ужгородський "Тур’євроцентр-2005": нові надії на перспективу"), ужгородський спорткомплекс “Юність”, де проходив ярмарок, ущент забитий експозиціями. Вигідно продати свій турпродукт приїхали представники понад сотні туристичних фірм та лікувально-рекреаційних закладів із багатьох областей України та з-за кордону — Івано-Франківщини, Львівщини, Закарпаття, Києва, Харкова, Одеси, Сербії й Чорногорії, Угорщини, Польщі, Словаччини. По чім український турпродукт, в учасників ярмарку жваво цікавляться оператори з Італії, Росії, Німеччини, Чехії, Австрії. На ярмарку було презентовано книгу “Закарпатські села запрошують на відпочинок”.

    Кожен район Закарпаття представив свої інвестиційні пропозиції. Їх зараз вивчають західні та вітчизняні ділові люди, що вкладають гроші у сферу розвитку туризму й відпочинку. Приміром, чимало проектів іноземних та вітчизняних інвесторів нині реалізується в Закарпатті — на горі Красія, Боржавських полонинах, Драгобраті. Підхожу до експозиції Кошицької регіональної торгової палати (Словаччина). Її представник Івета Томкова не сподівалась, що закарпатський ярмарок, навіть попри нашу політичну кризу, видасться настільки вражаючим. Вона сподівається, що словацьким турфірмам поталанить на цьому ярмарку привабити до себе українського туриста перш за все низькою ціною і високим сервісом.

    Адже, зі слів Івети, словацькі турфірми найбільше заробляють на українцях та росіянах, які полюбляють вихідними відпочивати на озерах, у Татрах. “Ваші туристи буквально смітять грошима, — сміється Івета. — Німці й австрійці набагато жадібніші.” Вражена ярмарком і начальник управління по туризму й курортах Івано-Франківської області Ольга Соколова. “Вже першого дня, — каже вона, — біля нашої виставкової експозиції було стільки гостей і ділових людей, що ми роздали всі презентаційні матеріали й уклали сотні домовленостей про відпочинок на Івано-Франківщині. За організацією й колоритом ваш ярмарок видався не гіршим за подібні столичні заходи”.

    Другого дня підбивали підсумки. Найкращим визнано експозицію туристичної фірми “Содіс-Карпати” (Ужгород), кращою зоною відпочинку — закарпатський “Бумеранг” (Берегівщина), найкращий готель — реконструйований “Ужгород”, найкраща сільська садиба — Івана Гички із закарпатського села Синевир (Міжгірщина). Поки що організатори ярмарку не були готові назвати нашому кореспондентові конкретні цифри укладених договорів. Але, судячи з відгуків туроператорів та ділових кіл, вони будуть високими.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору