ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський умілець творить із дерева копії зруйнованих храмів

    24 апреля 2024 среда
    50 переглядів

    Дідівським методом закарпатець Андрій Воробець робить з дерева копії зруйнованих храмів, водночас протягом усіх цих років зводячи храм у своїй душі. Жодного зробленого власноруч храму Андрій Воробець із села Розтоки на Міжгірщині іще не продав. Навіть коли йому пропонували не одну тисячу гривень, а у гаманці заледве вистачало на хліб.Майстер зізнається, свого часу теж прагнув збагачення. Нині вдячний долі, що незважаючи на незгоди, зберіг душу.

    Дерев’яну плоть своїм храмам умілець дарує вже понад двадцять років. Кожен витвір, а їх майже сотня, унікальний. Будівництво розпочинає весною. Взимку готує необхідний матеріал: щось купує, щось знаходить у лісі. Скажімо, кілька міхів зібраних шишок, після нехитрої процедури, стануть оригінальною покрівлею для церков. У своєму захопленні Андрій Воробець вже давно навчився обходитися без найнеобхіднішого.

    Не має майстер і учнів. Побоюється, що здобувши навики, ті почнуть торгувати храмами. А це, каже, всеодно, що продавати дітей чи батьківщину. Торік, майже сорок своїх робіт сімдесятирічний Андрій Воробець передав у музей. Нині мріє збудувати власний, у себе на подвір’ї, з дерева, повідомляє "1+1".
    Таїна дерев’яних храмів Закарпаття
    У закарпатських Білках унікальні розписи врятовані не державою, а людьми
    Порятунок церков Закарпаття — справа тільки ентузіастів?
    На Закарпатті є унікальний підземний храм

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору