ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатську облраду пікетували націонал-демократи, вимагаючи засудити політичне русинство і демонтувати угорські пам’ятники в Мукачівському замку та Верецькому перевалі (РЕЗОЛЮЦІЯ)

    25 апреля 2024 четверг
    84 переглядів

    12 березня в Ужгороді на площі Народній біля Закарпатської облдержадміністрації та обласної Ради представники українських національно-демократичних сил Закарпаття – ВО „Свобода”, УНП, НРУ, УРП „Собор”, КУН та крайове товариство „Просвіта” – провели пікетування Закарпатської обласної Ради та ОДА з вимогами припинити антиукраїнські сепаратистські дії в області. Зібралося на мітинг-пікет понад 200 чоловік.

    Купка сепаратистів під російськими прапорами, очолювані Головою Закарпатської ОО КПУ Іваном Миговичем та колишніми партійно-господарськими діячами намагалася перешкодити проведенню пікету, але дістали гідну відсіч від патріотичних сил і через 10 хвилин під крики «Ганьба» покинули Народну площу.

    Пікетувальники звернутися до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради, Депутатів Закарпатської обласної Ради та Голови ОДА з наступними вимогами: засудити політичне русинство, як руху спрямованого проти територіальної цілісності України; демонтувати угорсько-імперські пам’ятники – монументи: у мукачівському замку (орел Турул) та на Верецькому перевалі; негайно зняти з державних установ Закарпаття прапори та демонтувати інші чужоземні символи; негайно усунути у місцях компактного проживання національних меншин порушення чинного законодавства щодо не позначення назв окремих населених пунктів державною мовою; за дії, які шкодять національно-державним інтересам України, приниження національної честі і гідності українців Закарпаття оголосити недовіру голові Закарпатської ОДА Олегу Гаваші. Жоден з представників владних структур і депутатів обласної Ради до пікетувальників не виходили.

    Президенту України В.А. Ющенку

    Прем’єр - міністру України Ю.В. Тимошенко

    Голові Верховної Ради України А.П. Яценюку

    РЕЗОЛЮЦІЯ

    Ми представники національно-демократичних сил, учасники пікету Закарпатської облради та Закарпатської ОДА обурені фактом будівництва чужинського символу на Закарпатті – пам’ятника, який символізує ідею «великої Угорщини» та встановили в Мукачівському замку, який є національним пам’ятником українців, символу мадярської династії Арпадовичів – степового орла – Турула.

    Такі дії органів місцевої влади є наругою над пам’яттю мільйонів українців, які поклали своє життя на вівтар свободи та соборності України.

    Напередодні святкування 70 річчя Карпатської України будівництво зазначених символів є блюзнірством над пам’яттю 600 розстріляних бійців Карпатської Січі, які в 1939 році захищали незалежність Карпатської – України і які першими в Європі вчинили збройний опір фашистським загарбникам.

    З огляду на зазначене вимагаємо:

    1. Засудити і відмінити рішення щодо політичного русинства як руху, спрямованого проти територіальної цілісності України.

    2. Прийняти рішення про демонтаж антиукраїнських символів.

    3. Прийняти рішення про негайне зняття з будинків державних установ Закарпаття прапорів та інших символів іноземних держав.

    4. За дії, що можуть спричинити міжнаціональну ворожнечу та дестабілізацію в регіоні – розпустити Закарпатську обласну раду.

    5. Президенту, прем’єр – міністру, голові ВРУ негайно втрутитись в ситуацію, що склалась на межі Закарпатської та Львівської областей, аби не допустити антиукраїнських провокацій, пов’язаних із спорудженням символу чужої держави.

    Учасники Пікету

    ДЕПУТАТАМ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

    Національно-демократичні сили Закарпаття, а саме Закарпатські обласні організації УНП, РУХу, УРП „Собор”, КУНу, ВО „Свобода” та Крайове Товариство „ПРОСВІТА” від імені пікетувальників вимагають:

    1. Прийняти рішення про засудження політичного русинства, як руху спрямованого проти територіальної цілісності України, зокрема з приводу екстремістських, антидержавних заяв громадянина Дмитра Сидора, які проголошені ним 22.02.2008 року у м. Москва (Росія) та притягнути до відповідальності активістів сепаратистських організацій Закарпаття.

    2. Прийняти рішення про демонтаж всупереч чинного законодавства України пам’ятників – монументів: у мукачівському замку (орел Турул) та на Верецькому перевалі - з нагоди завоювання угорцями нової батьківщини, котрий будується на місці розстрілу у березні 1939 року сотень карпатських січовиків – оборонців Карпатської України від угорсько-фашистської навали.

    3. Прийняти рішення про негайне зняття з будинків державних установ Закарпаття прапорів та інших символів іноземних держав.

    4. Негайно усунути у місцях компактного проживання національних меншин порушення чинного законодавства щодо не позначення назв окремих населених пунктів державною мовою.

    5. За дії, які шкодять національно-державним інтересам України, приниження національної честі і гідності українців Закарпаття оголосити недовіру голові Закарпатської ОДА Олегу Гаваші.

    Голова Закарпатської обласної організації Української народної партії Габор І.І.

    Голова Закарпатської обласної організації Народного Руху України Черепаха О.Л.

    Голова Закарпатської обласної організації Української республіканської партії «Собор» Ясінський Є.М.

    Голова Закарпатської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Ференц П.П.

    Голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Куцин О.І.

    Голова управи крайового товариства «Просвіта» Федака П.П.

    Президенту України В.А.Ющенку

    Прем’єр - міністру України Ю.В.Тимошенко

    Голові Верховної Ради України А.П.Яценюку

    ЗВЕРНЕННЯ

    Національно-демократичних сил Закарпатської області

    Впродовж останнього часу на Закарпатті посилилися сепаратистські, антиукраїнські, антидержавні тенденції. Сили, які роздмухують вогонь антиукраїнства знаходять підтримку у владних структурах області. Такі дії принижують національну честь і гідність корінного українського населення краю, загрожують територіальній цілісності та національній безпеці України.

    З великим обуренням сприйняла українська громадськість Закарпаття встановлення за сприяння влади чужоземної символіки.

    ВИМАГАЄМО:

    Терміново втрутитись в ситуацію, яка склалася в Закарпатській області, припинити сепаратистські, антиукраїнські, антидержавні дії та притягнути до відповідальності голову Закарпатської обласної державної адміністрації Гаваші О.О.

    12.03.2008 року

    Голова Закарпатської обласної організації Української народної партії Габор І.І.

    Голова Закарпатської обласної організації Народного Руху України Черепаха О.Л.

    Голова Закарпатської обласної організації Української республіканської партії «Собор» Ясінський Є.М.

    Голова Закарпатської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Ференц П.П.

    Голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Куцин О.І.

    Голова управи крайового товариства «Просвіта» Федака П.П.

    Прес-служба Закарпатської ОО УНП
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    Націоналісти провели пікетування Секретаріату Президента
    Закарпатську облраду пікетують прибічники Тягнибока та КУНа, протестуючи проти встановлення угорського монументу на Верецькому перевалі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Оці підуть палити український Рейхстаг... Це - націонал-фашисти, діяльність яких на Закарпатті повинна бути під постійною забороною. Багатонаціональний край, де на протязі тисяч років існував міжнаціональний іміжконфесійний мир, може зазнати непоправних втрат у всіх сферах життєдіяльності через групу націонал-ідіотів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Радуюсь, що не перевелись патріоти на землі українські. Сепаратисти різних мастей і кольорів, за гроші своїх ідеологічних замовників стараються , аж зі шкіри вилазять. Але переконаний, що ці старання марні. Найближчим часом буде зрозуміло, що ці запроданці проплачені ззовні і національні інтереси України їх не цікавлять. Керована із СП президента Закарпатська влада влаштувала змагання : хто більшеі цинічнішше спотворить дух і гідність українського народу. Тішусь, що цього знущання закарпатцям залишилось терпіти не довго !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пора ставати українцями, достойними продовжувачами своїх славних традицій, а не встановлювати памятники різним загарбникам!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пора ставати українцями, достойними продовжувачами своїх славних традицій, а не встановлювати памятники різним загарбникам!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Українці завжди були УКРАЇНЦЯМИ , з великої букви. А ось та мікрошна частина "людішек", іменуючих себе русинами -ніколи не встане з колін. Рабами вони були, рабами і залишаться. НЕхай ідуть в Угорщину, нехай там чистять хліви, туалети, миють ноги мадярським вельможам - вони для цього створені Всевишнім.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хто такі русини? Де вони живуть ? Скільки їх на Закарпатті ? Думаю, щоб остаточно поставити крапку над "і" в цьому питанні, треба ініціювати позачерговий перепис населення в Закарпатті, щоб точно встановити кількість так званих русинів. Після перепису, на базі військового містечка в Мукачеві, яке хотів украсти балога і Ко - зробити русинське гетто,куди помістити всіх 45- русинів встановлених в ході перепису. Після цього огородити цей обєкт, дати їм містечкову автономію,провести навколо нього відповідну санітарну обробку, а для обслуговуванні і організації їхнього самоврядування і проголошення процедури незалежності - запросити відомих спеціалістів з лікувального закладу розташованого в м.Берегово. На території автономного русинського містечка передбачити будівництво монумента в честь мадяярської імперії.... Показувати цей ЗВІРИНЕЦІ туристам, тільки у супроводі охорони.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вас в Берегово в дурку під охорону.
    І щоб більше вихода не найшов..!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Правда, правда. Раз русини хочуть автономію, так даймо їм цю автономію в окремій будівлі, але під наглядом докторів!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Do Anonima: A skilky pamiatnykiv Polskym velmozham je v Halychyni! V Halychyni tse robliat niby dlia "rozvytku turyzmu, dlia istoriji, a v Zakarpatti dlia separatyzmu...
    To xto z nas je "liudishkamy", "rabamy"? Vy ne Ukrajintsi z velykoji bukvy, a Fashysty z velykoji bukvy. Vsi xto ne vpysujetsia u vashu arijsku-ukrajinsku rasu, to ne liudy i pravo na zhyttia ne majut. To vy rozjariujete separatyzm v Zakarpatti, shchob pid shumok vybyty shche i tyx rusyniv, shcho tam zalyshylysia. I tse nazyvajetsia u vas demokratija...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Складовою а не малою частиною Української культури є РАСИЗМ и ФАШИЗМ в дикій формі, коріння якого сягають до часів фомування козацтва на Диком полі України (Окраїни цівілізованної Європи). Це в коментарі "Знайдено вихід...[13.03.08 (12:19)]" однозначно аутор сказав в цих рядках: "...... на базі військового містечка в Мукачеві, яке хотів украсти балога і Ко - зробити русинське гетто,..."; "...Показувати цей ЗВІРИНЕЦІ туристам, тільки у супроводі охорони..." Дуже сумно, що таких людей на Україні багато а дійсність така,що Україна знаходиться дуже далеко від цівілізованної Європи.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русины-пробуждайтесь!

    Организатор русинского пикета 12 марта 2007 года возле Закарпатской облгосадминистрации Ладислав Лецович председатель областного общества Подкарпатских Русинов дал небольшое интервью пресс-службе Сойма ПР.

    Ладислав Васильевич ваши впечатления о сегодняшней антирусинской и антивенгерской акции галичан под стенами Закарпатской облгосадминистрации?
    Мы возмущены, что люди с другого региона приходят в Закарпатье устанавливать нам стандарты и понимания, которые будто бы единственно правильные и нерушимые. А мы кто просто ничего не понимаем? Взирая на дикуо орущую толпу галичан в Ужгороде, даже в страшном сне не могу себе представить, чтобы ужгородские русины протестовали во Львове против польского памятника на Личаковском кладбище.
    Потому, мы и вышли с русинскими флагами, чтобы показать: мы никого не боимся, особенно таких маргинальных партий, которые представлены на антирусинском и антивенгерском митинге перед облсоветом. Ведь они, вместе взятые местные националисты, не набрали на последних выборах в Закарпатье даже одного процента. Так кого они реально представляют, и от имени кого они так дико вещают?
    Какова была реакция митингующих на появление Русинов с русинскими национальными флагами?
    Галичане и десяток местных националистов были шокированы. Одно наше появление развернуло всю толпу на 90 градусов. Мы мирно стояли с флагами и банерами, поочередно выставив сперва такие: "Русины народ. Мы-дома". Мы этим подсказали галичанам - вы в гостях! А банером "Закарпатью самоуправление" – дали понять, что мы не саепаратисты. Но, только мы выставили банер с надписъю «Нет бандеризации края», как из галицкой толпы, среагировав на написанное, выскочил один из митингующих и силой вырвал его из рук русинов. Как реакция разьяренного быка на тереодора с красной тряпкой. Были и попытки втянуть в драку митингующих Русинов. Но у нас - иные задачи. Мы только засвидетельствовали здесь своим присутствием, кто хозяин этой «территории на юг от Карпат». Так как русины люди «робутні», они, постояв полчаса с флагами ушли работать, но с чувством торжества справедливости, с каким чувством и я переполнен!
    Как отреагировали на провокацию окружающие?
    Милиция не дала развитие событий в обычном для галичан, но диком для русинов сценарии – потасовке. А дальше корреспонденты с двух венгерских телеканалов, и почти со всех украинских СМИ засняли русинский пикет и факт налёта на Русинов провокатора из числа львовских митингующих в Ужгороде.
    Как вы видите дальнейшее развитие событий?
    Акция проведенная украинскими националистами еще больше обострила национальный вопрос в Закарпатье. Особенно возмутились русины и венгры лозунгам «Украина для украинцев», «Геть мадярський империализм з Украины!». Но ведь мы все граждане Украины, прежде всего русины, венгры, румуны, словаки и другие национальности, проживающие в Закарпатье. Нынешний прецендент грубого вмешательства галицких националистов в мирную жизнь жителей Закарпатья, еще больше усилил местный антигалицкий синдром.
    Что бы Вы пожелали остальным русинам, которые пока не нашли в себе реґулу (внутреннее понуждение) к защите своих национальных и региональных интересов?
    Нашим русинам, у которых «Хыжа из краю», напомню призыв А.Духновича- не спать. Если вовремя не пробудимся, если будем глотать снотворные пилюли от национал-радикальных галичан », то, однажды, проснувшись, окажемся голые и босые с улыбающимся над нами польским паном. Хочу сказать, что не всем надо выходить на митинги, или пикеты, но все русины обвязаны публично свидетельствовать: «Мы-народ. Мы - дома. Сесе наша Отцюзнина (Родная земля)».
    История представляет нам сегодня снова уникальный шанс вернуть себе наше достоинство и политическое право на самоопределение,на массовую провокацию против лидеров русинского движения! Мы поддержали ДЕКЛАРАЦИЮ Сойма ПР от 15.12.2008 года, как самый своевременный и самый удачный в правовом отношении русинский документ за последние 16 лет.
    После Галицкой вылазки 12 марта против русинов и венгров, скажу так: «Теперь уже все русины объязаны стать поли

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русины-пробуждайтесь!
    (продолжение)

    Организатор русинского пикета 12 марта 2007 года возле Закарпатской облгосадминистрации Ладислав Лецович председатель областного общества Подкарпатских Русинов дал небольшое интервью пресс-службе Сойма ПР.

    После Галицкой вылазки 12 марта против русинов и венгров, скажу так: «Теперь уже все русины объязаны стать политическими русинами!»
    Мы заставим всех наших «освободителей» считаться с нами, как с законными, по международным договорам, хозяевами своей «территории русинов на юг от Карпат».

    Русины-пробуждайтесь!

    Л.Лецович 12 марта 2008 года Ужгород, с митинга на площади Народной.
    http://rusin.forum24.ru/?1-3-0-00000020-000-0-1-1205408823

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ООН: Українські ЗМІ пропагують расизм Організація об'єднаних націй стурбована випадками пропаганди в українських засобах масової інформації нетерпимості й ненависті на ґрунті расизму. В ООН зауважили факти поширення в Україні непрофесійних публікацій і залежності журналістів від політичного й економічного лобіювання. Про це говориться в повідомленні центру новин ООН. http://ua.korrespondent.net/ukraine/402770

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хто такі русини? Де вони живуть ? Скільки їх на Закарпатті ? Думаю, щоб остаточно поставити крапку над "і" в цьому питанні, треба ініціювати позачерговий перепис населення в Закарпатті, щоб точно встановити кількість так званих русинів. Після перепису, на базі військового містечка в Мукачеві, яке хотів украсти балога і Ко - зробити русинське гетто,куди помістити всіх 45- русинів встановлених в ході перепису. Після цього огородити цей обєкт, дати їм містечкову автономію,провести навколо нього відповідну санітарну обробку, а для обслуговуванні і організації їхнього самоврядування і проголошення процедури незалежності - запросити відомих спеціалістів з лікувального закладу розташованого в м.Берегово. На території автономного русинського містечка передбачити будівництво монумента в честь мадяярської імперії.... Показувати цей ЗВІРИНЕЦІ туристам, тільки у супроводі охорони.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Складовою а не малою частиною Української культури є РАСИЗМ и ФАШИЗМ в дикій формі, коріння якого сягають до часів фомування козацтва на Диком полі України (Окраїни цівілізованної Європи). Це в коментарі "Знайдено вихід...[13.03.08 (12:19)]" однозначно аутор сказав в цих рядках: "...... на базі військового містечка в Мукачеві, яке хотів украсти балога і Ко - зробити русинське гетто,..."; "...Показувати цей ЗВІРИНЕЦІ туристам, тільки у супроводі охорони..." Дуже сумно, що таких людей на Україні багато а дійсність така,що Україна знаходиться дуже далеко від цівілізованної Європи.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Лецович "робутний"?? Дурня. Пердун неприкаянний. За посаду так гризся шо гаті мало не загубив.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А де той гробаний Лецович працює ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ладислав Васильевич чому по російськи пише, а не по русинськи, а ну русини навчіть свого лідера розмовляти русинською бо він щось плутає російську з русинською! Чи в ви русини ще абетки не вигадали?