ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Фрески у ...військкомісаріаті!

    24 апреля 2024 среда
    26 переглядів

    Упродовж десяти років у Тячівському районному військовому комісаріаті, що на Закарпатті, діє армійська світлиця. Людське око ваблять і милують фрески на військову національну тематику, оригінально оформлені стенди: “Історія України та її війська”, “Національна армія і духовність”, “Священна військова присяга”, “Напутнє слово новобранцям”, “За Україну, за її Волю, за Честь, за Славу, за Народ!”, “Конституція України про призов на дійсну військову службу молодих громадян”. Привертає увагу зі смаком оформлений стенд “Кращі вояки Тячівщини”, на якому красуються світлини вояків-земляків Михайла Пелеха, Василя Дьолога, Івана Церкуника, Юрія Дочинця, Богдана Шемета, Дмитра Зизня, Петра Юришинця, Олександра Чижмодія, Віталія Юрика...

    “Нещодавно армійську світлицю освятив отець Михаїл, – розповів районний військовий комісар, підполковник Володимир Голубка. – Чудовим художнім оформленням ми завдячуємо талановитому й обдарованому тячівському маляру Олександру Гайналію. Тепер у світлиці майбутні вояки Українського війська мають можливість зустрічатися і знайомитися з ветеранами Другої світової та афганської воєн, досвідченими офіцерами Віталієм Вишинським, Миколою Бєловим, Степаном Талапком, Дмитром Країлом, Василем Гапчуком, Олександром Маркушом, котрі охоче прищеплюють новобранцям любов до рідної землі, матері-України, навчають їх азам військової справи, аби ті були мужніми, вольовими. Бо ж стояти на варті священних рубежів Батьківщини – велика честь і справжня гордість!”

    Незабутніми, пам’ятними і хвилюючими стали для призовників зустрічі з солдатськими матерями. Про це красномовно свідчить фотостенд “Їхні сини є гордістю Українського війська!”.

    Отже, армійська світлиця Тячівського районного військового комісаріату стала міцним духовним осередком, де майбутні вояки черпають необхідні ази складної військової справи. Це їм украй знадобиться в нелегкій армійській службі.

    Іван КОСТЕВИЧ, м. Тячів.
    Закарпаття: На контрактній основі військову службу проходять 208 чоловік
    Військові комісари Закарпаття перебувають на командно-штабних навчаннях у Львові
    63 закарпатських новобранців урочисто провели до війська
    Від служби в арміїї можна буде офіційно відкупитися?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору