ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Громадянин Польщі намагався вивезти за межі України 14 ікон XVIII століття (оновлено)

    19 апреля 2024 пятница
    48 переглядів

    Останнім часом дещо почастішали випадки, коли громадяни Польщі через різні митні пости України намагаються контрабандним шляхом перевести через кордон старовинні раритети. Цього разу, як уже повідомляв сьогодні "UA-Reporter.com", на митному посту “Малий Березний” на українсько-словацькому кордоні затримали громадянина Польщі.

    За словами п.В, він їхав транзитом через Словаччину до Польщі на автомашині “Форд-Скорпіо” в приватних справах. При проходженні митного контролю чоловік вказав у митній декларації про наявність у нього лише 100 доларів США та 20 словацьких крон.

    Однак митників, як повідомила "UA-Reporter.com" головний інспектор по зв’язках із громадськістю Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська, привернула увагу конструкція баку, яка могла експлуатуватися як на бензиновому паливі (лише до 30 літрів), так і за допомогою газу, яким була заправлена газова установка. Інтуїція підказувала інспекторам, що у баку є спеціально виготовлена порожнина. Тому було вирішено провести поглиблений огляд автівки. Доступ до виявленого тайника став можливим після зняття заднього бамперу автомашини, підкріпленого до кузова, та буксировального пристрою, підкріпленого до днища кузова, що підтримував бак знизу. Там митники виявили 14 старовинних ікон та 98 пачок цигарок. Виявлені речі поляк визнав своїми. Каже, що придбав їх на місцевому ринку.

    Таким чином, використавши незаконний спосіб переміщення товарів через кордон, які підлягають обов’язковому декларуванню, гр.Польщі порушив митні правила. Відтак, в нього вилучено цигарки та автомашину на загальну суму 65,7 тис.грн. А цінність старовинних ікон найближчим часом визначать експерти із Закарпатського художнього музею.
    Закарпатье: 14 икон 18 века пытался вывезти за пределы Украины гражданин Польши
    Закарпаття: У потязі "Москва-Будапешт" знайшли 11 ікон, які намагалися вивезти з України двоє громадян Росії
    "Божа матір" за кордон не потрапила!
    Закарпатські митники знайшли в речах італійця старовинну ікону

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору