ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Нащадок братів Шерегіїв допомагає землякам

    23 апреля 2024 вторник
    38 переглядів

    У закарпатському Хусті закінчилася реконструкція ділянки міського водопроводу по вулиці Братів Шерегіїв. Що цікаво, ще у радянські часи життєнеобхідна споруда була збудована на власні кошти мешканців, однак сьогодні, на жаль, застаріла, що призводило до значних водовтрат. Мешканці району неодноразово зверталися до міської влади з проханням виправити ситуацію, відремонтувати водогін. Крім того, експерти засвідчили, що одним ремонтом тут не обійтися: потрібна повна реконструкція. Кошторисна вартість необхідних робіт склала 44 170 грн., повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі Хустської міської ради Оскільки одразу уся сума міському бюджету непосильна (одночасно у місті будується центральний водогін по вул. І. Франка вартістю 1 900 000 грн.), то влада вирішила скористатися схемою реконструкції спільними зусиллями водоканалу та безпосередньо мешканців.

    Міська рада звернулася по фінансову допомогу до успішного місцевого підприємства — українсько-італійського СП «Хустекс», директором якого є внук знаменитого закарпатського драматурга — Євген Шерегій. У результаті підприємство виділило 10 тисяч гривень для закупівлі необхідних матеріалів.

    За ці кошти спільно з підмогою водоканалу було проведено оновлений трубопровід з сучасних поліетиленових труб ПЕ-100, діаметром 50 та 110 мм.

    Хустська міська рада висловлює подяку директору та трудовому колективу підприємства «Хустекс» і сподівається, що такий гідний поваги вчинок стане прикладом для інших успішних хустян.

    Наразі до представників міської влади звертаються й мешканці інших вулиць з проханням спільними зусиллями провести заміну і їхніх водомереж.
    У закарпатському Хусті відслужили молебень по загиблих в Афганістані
    Хустский и Иршавский районы Закарпатья получат солидные инвестиции
    У келiях найдавнiшого на Закарпаттi монастиря люди вiдпочивають, як у готелi, i... знiмають стреси
    Закарпаття: Як у гангстерському бойовику...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору