ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття отримає 950 тисяч євро. Від Євросоюзу!

    19 апреля 2024 пятница
    36 переглядів

    Ці кошти будуть спрямовані на реалізацію в Закарпатті шести спільних проектів у сфері охорони довкілля, медицини, туризму та підтримки малого й середнього бізнесу. Такими є результати першого етапу реалізації Програми сусідства „Угорщина-Словаччина-Україна” Європейської Комісії, спрямованої на розвиток транскордонного співробітництва між Україною та новими членами ЄС.Програма сусідства „Україна-Угорщина-Словаччина” за фінансової підтримки Єврокомісії стартувала на початку цього року. Загалом, на конкурс українська сторона подала більше трьохсот проектів. Перемогло лише шість претендентів, які й розділять між собою 950 тисяч євро. За ці кошти на Закарпатті розроблять українсько-угорську комплексну програму протипаводкових заходів, удосконалять роботу дитячої обласної лікарні та туристичних центрів, а також запровадять сучасні методи переробки й використання біомаси.

    На реалізацію проектів, запропонованих Угорщиною та Словаччиною в рамках програми, Єврокомісія виділила майже 3 млн. євро. Керівник управління євроінтеграції Закарпатської ОДА Ернест Нусер повідомив, що з 1 грудня 2005 стартує другий етап цієї програми. Нові проекти на конкурс прийматимуть до середини лютого. Після цього назвуть переможців й оголосять чергову суму інвестицій від Єврокомісії.

    Нагадаємо, що українські прикордонні регіони залучені до співпраці в рамках чотирьох Програм сусідства Європейської Комісії. Це Програма “Україна/ Білорусь/ Молдова, Програма “Румунія/Україна”, Програма “Угорщина/Словаччина/Україна” та програма “Cadses”.

    Загалом на реалізацію усіх чотирьох Програм, до яких залучена Україна, ЄС планує виділити 20 мільйонів євро, інформує "Майдан".
    Модернізацію КПП в Ужгороді провели за рахунок програми TACIS

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору