ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Проект очищення русла Тиси розпочнеться з Виноградівського району

    24 апреля 2024 среда
    61 переглядів

    Програма протипаводкового захисту басейну ріки Тиса виконана на 42%. Про це цього тижня на прес-конференції в Ужгороді повідомив голова Держкомводгоспу України Василь Сташук.

    Василь СТАШУК.
    Василь СТАШУК.

    Виконано, за словами Василя Сташука, основні невідкладні і першочергові роботи по ремонту дамб після катастрофічних паводків 1998, 2001 років. Цього року проводитимуть роботи по спорудженню польдерів, що акумулюватимуть паводкові води, а також до проектування сухих водосховищ на річках Карпат.

    Також голова Держкомводгоспу України повідомив, що ведуться переговори із обласною державною адміністрацією, представниками бізнесу щодо проекту з розчищення русла Тиси. Заступник голови Закарпатської ОДА Іван Балога запевнив, що проект фактично готовий і розпочнеться з Виноградівського району. Проте, за його словами, область недофінансували по Програмі протипаводкового захисту більше, ніж на половину у 2007 та 2006 роках. При плані фінансування Програми понад 200 млн грн., у бюджеті поки що закладено 81 млн грн.

    ***

    Комплексна Програма протипаводкового захисту басейну ріки Тиса з бюджетом у 2,4 млрд грн розрахована до 2015 року. За цією Програмою в області передбачено спорудження 42 ємностей і 26 польдерів, які акумулюватимуть воду, що надходить з території Румунії, а також з українських річок. Уже створено систему автоматизованого керування паводковим стоком.
    НП! Грізний норов закарпатської Тиси зібрав разом очільників Києва та Ужгорода
    Минулоріч на Закарпатті на протипаводкові заходи використано 70,9 мільйона гривень
    Закарпаття: У гірському краї перебуває в.о. голови Державного комітету з водного господарства України Василь Сташук
    Закарпатська Тиса вимагає грошей. Причому немало — 2,5 мільярди гривень

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору