ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Проводили газ, а знайшли снаряди (оновлено)

    18 апреля 2024 четверг
    55 переглядів

    Прокладаючи газ, мешканці с. Тисаашвань, що неподалік Чопа Закарпатської області, знайшли артилерійські снаряди. Сильна іржа на вибухонебезпечних предметах свідчила про те, що вони вже не один десяток років пролежали в землі. Однак, за словами піротехніків 3-го територіального рятувального загону МНС України, свою бойову здатність не втратили.
    Цю небезпечну знахідку відкопали люди, коли рили траншею під газопровід на вулиці Латорицькій. Один з чоловіків під час земляних робіт наштовхнувся на незрозумілі металічні предмети. Роздивившись ретельніше, у робітників вже не було сумнівів, що - це вибухонебезпечні предмети. Про небезпечну знахідку відразу повідомили у відповідні оперативні служби. Піротехніки, які прибули до місця виклику встановили, що це два артилерійські снаряди часів Другої світової війни калібрів 37 та 76 мм, повідомили “UA-reporter.com” у прес-службі управління МНС України в Закарпатській області. Саме їх згодом знищили на військовому полігоні в с. Оріховиця того ж Ужгородського району.

    З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, то управління МНС України в Закарпатській області звертається до місцевих мешканців та організацій, які здійснюють земляні роботи, бути дуже обережними. А у разі виявлення подібного “антикваріату” негайно повідомляти про це за телефоном 01.

    - Головну небезпеку в таких “подарунках” містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу, - розповідає перший заступни начальника УМНС України Закарпатській області Володимир Бодак. Від вологи, перебування в землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки – пікрати, які становлять основну небезпеку. Зовні вони мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів.

    Пікрати вибухають навіть від невеликого тертя, іскри, удару. Тому при виявленні вибухонебезпечних предметів, до них не можна навіть доторкатися – це дуже небезпечно.

    На Закарпатті знешкоджено бойові артилерійські снаряди

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору