ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Щорічно Україна через неповне використання терміналів втрачає до 30 млн.грн.

    19 апреля 2024 пятница
    43 переглядів

    Керівники термінальних комплексів Чопсько-Батьовського транспортного вузла в Закарпатській області звернулися Українського Союзу промисловців і підприємців. Причина: навколо цього вузла нині існує низька нерозв’язаних проблем – потужність терміналів не використовується, в той час як велика частка вантажопотоку обробляється на транспортних вузлах суміжних країн. На цьому Україна втрачає щорічно до 30 млн. гривень очікуваного прибутку.Керівники термінальних комплексів зверталися в різні інстанції, в тому числі до уряду, однак проблема так і не вирішена. Варто нагадати, що найбільш потужний транспортний мегаполіс з розгалуженою мережею прикордонних терміналів з обслуговування експортно-імпортних та транзитних вантажів на стику європейської залізничної колії з колією СНД знаходиться на території Закарпатської області і обслуговується Ужгородською дирекцією залізничних перевезень. За часів радянської влади на перевантажувальних фронтах обслуговувалось 1500-1700 вагонів щодоби, обсяги перевезень сягали 41,5 млн.тн на рік, в тому числі 33,4 млн. тон експорту та 8,1 млн. тон. імпорту. Починаючи з 1993 року, з певних причин на даному напрямку почалося різке падіння перевезень, обсяги скоротилися більш ніж вдвічі, в тому числі імпорт з Європи зменшився в 5 разів.

    На думку фахівців члена УСПП - ВАТ „Закарпатінтерпорт”, причиною падіння оборотів є непрозоре формування тарифів на перевезення, існуванням демпінгового середовища в термінальних послуг та супутніх галузях, тощо.

    ВАТ „Закарпатінтерпорт” звернувся до Анатолія Кінаха, який на той момент був Першим віце-прем’єр-міністром України, з проханням залучитися до вирішення проблеми представників професійних транспортних об’єднань, фахівців практиків та дати відповідне доручення Міністерству транспорту та зв’язку України, Міністерству промислової політики України та Державній митній службі України та іншим причетним державним відомствам щодо термінового відпрацювання всіх існуючих питань на даному напрямку (див. „Перелік проблемних питань до доручення КМУ №39192/1/1-05 від 03.08.05р.”).

    УСПП активно сприяє вирішенню цієї проблеми, виступаючи зв’язною ланкою між підприємством та державними органами влади. Нині триває робота по виконанню доручення щодо розгляду цієї справи повідомляє сайт УСПП
    Термінал "Карпати" на завершальній стадії
    У прикордонному Чопі буде залізничний термінал?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору