ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У вогняній стихії продовжують гинути люди

    25 апреля 2024 четверг
    66 переглядів

    Лише впродовж двох днів на території області сталося 11 пожеж в яких троє людей загинуло і один чоловік потрапив у лікарню з тяжкими термічними опіками.

    Забили на сполох мешканці мукачівської дев’ятиповерхівки, що на вул. генерала Петрова, коли побачили, що з вікна однієї з квартир просочується дим. Сміливці поспішили туди. Проникнувши в приміщення, зрозуміли, що осередок задимлення знаходиться в кухні. Саме там на підлозі між столом і газовою плитою лежав 68-річний сусід. Загасивши на чоловікові тліючий одяг, мешканці зателефонували на “швидку”. На жаль, Павло вже не потребував жодної допомоги медиків.

    На думку фахівців пожежної справи, ймовірніше за все чоловік став жертвою власної безпечності. Будучи у стані алкогольного сп’яніння він спробував припалити сигарету від газової конфорки. Припалювати у такий спосіб чоловік полюбляв. Тим більше, що з настанням холодів та проблемою з опалюванням трикімнатної квартири, конфорки горіли постійно, тож зайвий раз „рипатися” за сірниками було не з руки. Напевно і цього злощасного дня, припалюючи сигарету чоловік відразу не зрозумів, що на ньому зайнявся одяг. Саме це, напевно, й стало роковим для господаря. Остаточну причину смерті встановлять судмедексперти.

    Через що загинув інший 90-річний мукачівець, також згодом з’ясують медики. Зовнішній огляд тіла показав, що відсутні будь-які ознаки насильницької смерті та опіки. Цього разу старенького на підлозі коридору власної хати знайшла рідна донька, яка разом з сім’єю теж мешкає в Мукачеві, але має окреме обійстя. Зі слів очевидців, чоловік, не зважаючи на свої роки, ще власними силами, звичайно не без допомоги рідних, справлявся по-господарству, був чоловіком хазяйновитим, не вживав спиртні напої й не палив.

    У коридорі за два метри від його тіла на площі близько одного квадратного метра вигоріла підлога, а стіни й стеля в цьому місці покрилися кіптявою. На думку вогнеборців, ймовірніше за все до таких наслідків призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нестандартних електропобутових приладів. Цьому підтвердженням, на думку фахівців, слугує і те, що в стіні над вигорілою підлогою розташовані дві обпалені розетки. Правда, коли прибули екстрені служби, то в коридорі не було жодних побутових електроприладів і донька категорично заперечує їх наявність, правда пояснення дає дещо сумбурно й плутано.

    Чергова вогняна трагедія сталася рано-вранці в с. Косівська Поляна, що на Рахівщині. На згарищі, де ще кілька годин стояв будинок 87-річної місцевої мешканки Марії, було виявлено обгорілі рештки фрагментів тіла господарки. На думку фахівців, пожежа вірогідніше за все стала наслідком порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

    У реанімаційне відділення Мукачівської ЦРЛ з діагнозом: опіки полум’ям різного ступеня тіла, верхніх та нижніх кінцівок (близько 35-40 відсотків), був доставлений 79-річний мешканець вулиці Закарпатська, що в Мукачеві. Потерпілий разом з сином проживає у двокімнатній квартирі на п’ятому поверсі багатоповерхівки. Того вечора син допізна дивився телевізор. Близько четвертої ранку нащадок почув запах горілого із сусідньої кімнати. Зайшовши туди мало не зойкнув, побачивши батька на обгорілому дивані. Негайно загасив полум’я, яке, на щастя, ще не встигло набрати повної сили.

    Зі слів сина, батько останнім часом дуже хворів і вже два дні як майже не вставав з ліжка, але з цигаркою не хотів розлучатися. Отож остання й відправила чоловіка в реанімацію з дуже тяжкими опіками. Зараз лікарі борються за його життя.

    - Управління МНС України в Закарпатській області занепокоєне ситуацією, що склалася у цьому році в краї із загибеллю людей на пожежах, наголошує заступник начальника УМНС України в Закарпатській області Ігор Матвійчук. Незважаючи на те, що фахівцями оперативно-рятувальної служби області, проводяться цілий ряд упереджувальних заходів щодо недопущення пожеж і трагічних наслідків на них, на жаль, очікуваних результатів не досягнуто. З початку року на Закарпатті зареєстровано 69 випадків вогняного лиха в якому загинуло 13 краян, а ще троє отримали термічні опіки різного ступеню важкості.

    Занепокоєння викликають, насамперед, пожежі в житловому секторі, частка яких перевищує 70 відсотків від загальної кількості. Майже всі загиблі втратили життя у власному помешканні через “стандартні” для холодної пори року причини: порушення правил експлуатації електронагрівальних приладів та пічного опалення, перевантаження внутрішньої електромережі, необережне поводження з вогнем осіб в нетверезому стані. Нехтуючи правилами пожежної безпеки, наші краяни переконані, що до них в гості ніколи не навідається “червоний півень”. А даремно. Вогонь не питає дозволу, щоб зробити свою “чорну” справу.

    Прес-служба УМНС України в Закарпатській області

    Жінка загинула під час пожежі на …кладовищі
    Чи спить хоч трохи МНС?
    За минулу добу нв Закарпатті 2 людини скоїли суіцид

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору