ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Запрошують Драгобрат, Красія, Подобовець...

    24 апреля 2024 среда
    74 переглядів

    Для багатьох українських туристів зима асоціюється з відпочинком у Карпатах, сезон у яких вже розпочався.

    Драгобрат
    Драгобрат

    Відпочивати в Карпатах узимку можна по-різному. Це залежатиме і від особистих уподобань, і від наявної суми грошей. Якщо ви маєте намір залишитися більше ніж на день, то в Карпатах є де переночувати. Місцеві мешканці можуть запропонувати приватні садиби та ще й порадять, де побувати і на що подивитися.

    Серед гірськолижних курортів Карпат насамперед заслуговують на увагу Драгобрат, Красія, Подобовець, Славське, Тисовець, Яблуниця та Орявчик. Щоб визначитися з вибором, передовсім треба знати, що ви там маєте намір робити.

    Найдорожчий відпочинок

    Найближчим місцем, де можна покататися на лижах, є Славське. Тут розташовано 25 туристичних та відпочинкових баз. Основні спускові комплекси знаходяться на горі Кремінь (Політех), Менчіл та Тростян, з трасами різної складності, які задовольнять усіх -- від початківців до майстрів спорту. На Сколівщині, а це найбільш наближений до Львова район, цього сезону працюватимуть 76 відпочинкових комплексів з 83-х, що тут існують. Але "елітність" цих курортів зумовлює й дорожнечу відпочинку на них: починаючи зі 100 грн і закінчуючи кількома тисячами українських тугриків за добу під час новорічних свят. Зокрема, відпочинок на гірськолижній базі "Перлина Карпат" у двомісному номері коштуватиме близько 300 грн, напівлюкс -- понад 400 грн, люкс -- понад 500 грн.

    Альтернативою базам можуть бути приватні оселі, яких цього сезону працюватиме близько 100. З них лише в Славському -- 70, кожна з яких спроможна прийняти 7-12 туристів одночасно. Вартість проживання в таких оселях диференційована і залежить від умов, створених власниками.

    Усамітнений відпочинок

    А кому більше до вподоби спокійний відпочинок, то варто відвідати Красію. Це один з гірських курортів Закарпаття, який майже не відомий широкому загалові. Тут туристичні бази розташовані безпосередньо біля витягів і в навколишніх селищах. Майже до самого витягу прокладена асфальтована дорога, є там і автостоянка. Витяги обслуговують гірськолижні траси зеленого та червоного рівнів складності. Перевагою Красії є мала кількість туристів навіть у пік сезону чи вихідні, що позначається і на цінах. Наприклад, крісельний витяг тут коштує 2 грн., решта витягів -- 1 грн.

    Попити пива

    Якщо вас цікавить гуцульська колиба, а бажання випити пива не полишає і взимку, то варто завітати в Яблуницю. Там можна і пива скуштувати, і на конях чи санах покататися. В Яблуницю варто їхати й затятим лижникам, оскільки тут обладнано траси різної складності, відкрито пункти прокату гірськолижного спорядження. На схилах працює 5 парно-бугельних витягів, є траси червоного та синього рівнів складності. Всі витяги належать різним власникам, тому на кожен витяг дійсні різні квитки.

    Відпочинок для олімпійців-ветеранів

    Тих, хто не хоче їхати далеко й передусім цінує якісний спуск, варто навідатися в Тисовець, колишній центр зимових видів спорту міжнародного значення, який розташований на відстані 150 км від Львова. Він готовий приймати як гірськолижників, а також аматорів і професіоналів інших видів спорту, наприклад "фігурного з'їзду з гори на поліетиленовій подушці". Це хороше місце для активного відпочинку, проведення ділових зустрічей, конференцій, курсів, семінарів на найвищому рівні.

    Рай для екстремалів

    Долина Драгобрат -- найвідоміша долина Українських Карпат серед поціновувачів гірських лиж, оскільки відрізняється чудовими трасами та стабільністю снігового покриття від листопада до травня. Основні витяги курорту Драгобрат завдовжки близько 1000 м розташовані на схилах гори Стіг.

    Екстрім, в принципі, можна знайти на будь-якій горі засніжених Карпат, але найкраще "смакуватиме" курортний тандем Воловець--Подобовець, якийц розташований у високогірній частині Закарпатської області. Наразі з усієї гірськолижної інфраструктури тут залишився лише один бугельний витяг та три відпочинкових бази. Основний потік туристів припадає на січень. Переважно тут катаються лижники з досвідом, оскільки крутизна схилу не розрахована на чайників.

    Поступ
    Відпочинок і оздоровлення - у цифрах
    Стенд Закарпаття на Міжнародній туристичній біржі в Лондоні привертає увагу відвідувачів
    Для кого курорт, а для кого — доходи...
    П'ять міні-готелів буде збудовано біля відомого закарпатського водоспаду Шипот

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору