ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Завтра випускників протестують на знання української мови та літератури

    23 апреля 2024 вторник
    28 переглядів

    Цього року вперше в Україні проводиться зовнішнє незалежне тестування з 11 предметів. Його проходитимуть як цьогорічні випускники, так, за бажанням, і ті, хто закінчив школу в попередні роки. 22 квітня відбудуться перші тестові випробування – з української мови і літератури. Чи готова до цього важливого заходу освіта області, з’ясовував голова облдержадміністрації Олег Гаваші під час співбесіди з Юрієм Герцогом, начальником управління освіти і науки ОДА.

    Як повідомив Юрій Герцог, всі пункти тестування в області готові до роботи. Випускники на вибір можуть складати тестові випробування з одного, двох або трьох предметів, але українська мова і література є обов’язковою для всіх. В Закарпатській області для проходження тестових випробувань з української мови і літератури зареєструвалось 10 тисяч 538 учнів, що становить 82 відсотки цьогорічних випускників. По всій області створено 40 пунктів тестування з цього предмета, що максимально враховує географію краю.

    З інших шкільних предметів ситуація різна: якщо для тестування з математики по всій області створено 20 пунктів, то з таких предметів, як зарубіжна література, економіка і всесвітня історія, – всього по одному пункту в Мукачеві.

    За кожним пунктом тестування закріплено відповідальних педагогічних працівників, а також уповноважених осіб управління освіти і науки ОДА. До пунктів тестування зі всієї області організоване підвезення випускників у супроводі ДАІ і медпрацівників.

    Загалом в Закарпатті зареєструвалось понад 260 громадських спостерігачів – батьків, журналістів, представників громадських організацій тощо, які мають право відслідковувати весь процес тестування – від написання випускниками робіт і аж до перевірки, отримання сертифікатів і вступу у вузи. За результатами зовнішнього незалежного тестування випускники отримають сертифікат Українського центру якості освіти, який зможуть пред’являти для вступу у будь-який вуз України.

    Кожний учасник зовнішнього незалежного тестування завтра отримає листівку зі зверненням Віктора Ющенка "Президент України – до майбутнього України", повідомили "Репортеру" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.

    Тимошенко может отменить внешнее тестирование
    Закарпатські угорці зовнішнє тестування для вступу до вишів України проходитимуть рідною мовою

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На мою думку, тестування-повна маячня,хоча воно фактично бозбавляє корупції, і в цьому є песвна перевага тестів над звичайним екзамином.Я обурений, бо на виконання завдання катастрофічно невисточає часу!Якщо б тести складали хоча 3,5 години,то було б набагато краще.