ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Життєве кредо ужгородського соціаліста Володимира Новікова

    29 марта 2024 пятница
    32 переглядів

    Володимир Новіков уже чотири роки входить до складу Політради Соціалістичної партії України, яку разом із її лідером Олександром Морозом поважають у нашій державі за прагнення зберегти власне державу в її прогресивній якості, коли чесне життя у Вітчизні даватиме кожному максимальні можливості для самореалізації. Тому зовсім недарма знаходиться в цій партії і член Політради СПУ — відомий своєю послідовністю ужгородець Володимир Миколайович НОВІКОВ. Наразі він — секретар обкому Соцпартії, а ще — голова Ужгородської міської організації офіцерів “Честь”, заступник начальника обласного штабу з виборів до парламенту. Окрім цих громадських навантажень, Володимир Миколайович є помічником-консультантом народного депутата України Миколи Рудьковського, юрист-консультант приватного підприємства “Альянс”. Роботи, як бачимо, чоловікові вистачає з головою, але встигає робити все. Звик. Змалку.

    Майбутній соціаліст народився в Німеччині

    Прийшов у це буремне життя Володя Новіков 2 грудня 1955 року в німецькому місті Росток, де тоді служив батько в радянських військових частинах. Неповну середню освіту завершив уже в Союзі РСР — курортному Трускавці на Львівщині. Поряд завжди мав за приклад татка — ветерана Великої Вітчизняної війни, нагородженого чисельними відзнаками за ратні справи, простого загалом водія-надстроковика. На фронт Микола Сергійович пішов у сімнадцять, прибавивши, аби не відмовили в призові, один рік до свого юнацького віку.

    Не відмовили.

    Зразу ж після курсів трактористів поїхав зі свого російського села Чебули Маріїнського району Кемеровської області в напрямку лінії фронту. Після суворих доріг він знайшов свою долю у майбутній Володиній мамі — Олександрі Петрівні, котра народилася в селі Овчаровка Корочанського району Білгородської області.

    Жили батьки в злагоді й честі. І померли в один рік. Чотири роки тому.

    Мама чесно працювала в торгівельній мережі об’єднання “Трускавецькурорт”.

    Батько й мама і синові Володимиру передали нехитре, але чітке життєве кредо: “Трудитися, завжди бути чесним і справедливим…”

    З отроцтва в дорослість Новіков-менший пішов шляхами військового гарту

    По восьмому класі вступив до Калінінського Суворовського військового училища. Два роки там промайнули швидко. Відтак Володимира направили для навчання в Орджонікідзенське вище загальновійськове командне училище. Його закінчив у 1976 році. З відзнакою. Для подальшого проходження служби був направлений у Польщу. Двічі достроково одержував звання, нагороджувався урядовими нагородами.

    В 1989 році з відзнакою закінчив Військово-політичну Академію імені Леніна в Москві. Був направлений в Ужгород заступником командира танкового полку. Звільнився в 1994 році за власним бажанням. У званні підполковника.

    Боротьба за права людей вивела офіцера на юридичну стежку

    В 1997 році разом із однодумцями Олександром Марченком, Степаном Станчаком, Борисом Дітріхом, Олександром Будеєвим організували Закарпатську обласну організацію офіцерів “Честь”. Завданням її було надавати допомогу офіцерам у становленні після служби в мирному житті, захищати їхні соціальні права і гарантії, надавати в разі потреби юридичну допомогу.

    — Останнім я і зайнявся впритул, — зазначає В.Новіков. — З часу створення “Честі” приблизно восьми десяткам чоловік надав юридичну допомогу, представляв їх інтереси в судах. У числі тих, хто потребував сприяння, було і чимало офіцерів з танкового полку, з якими служив перед цим. Їм, звичайно, допомагав у першу чергу.

    В тому ж, 1997-му, вступив і в СПУ. Що привабило? Та те, що партія ідеологічно стояла на позиціях охорони інтересів трудового народу, прагнула побудувати Україну дійсно незалежною в політичному і економічному сенсі.

    В.Новіков органічно влився в партійні лави. Недаремно ж із 1998 року і по нинішній день є секретарем обкому.

    За ці роки разом з однодумцями зумів створити могутню впливову силу, представлену обласною організацією. З перших шести соціалістів Закарпаття в області зараз активно працює на соціалістичні ідеї шість тисяч партійців. Люди вони всі вивірені, оскільки отримували партійні квитки в той час, коли партія була опозиційною і доводилося заради політичних уподобань ризикувати своєю роботою, соціальним статусом.

    Володимир Миколайович одночасно з цим не припиняв напруженої роботи над власним самовдосконаленням. У 2005 році, приміром, закінчив юридичний факультет МАУП і отримав диплом своєї третьої вищої освіти, а з ним спеціальність юриста-правознавця.

    В міські депутати!.. Не за гроші, а за честь!..

    Нещодавно міська партійна організація СПУ на своїй конференції висунула Володимира Миколайовича Новікова кандидатом у депутати Ужгородської міської ради. Адже він не замахується високо, бо над усе для нього — це працювати на благо людей у своєму рідному місті, де люди постійно йдуть до нього з своїми проблемами і зазвичай не повертаються без позитивного результату.

    — В міській раді, — говорить В.Новіков, — збираюся захищати інтереси жителів Ужгорода, робити все, щоби влада була чесна, порядна, а для цього назавжди викоренити корупцію та хабарництво.

    Підтримку в цій справі бачить не тільки в однопартійцях, але і в своїй родині. Його дружина Людмила Миколаївна, — до речі, соціаліст з 1998 року, — директор приватного підприємства “Альянс”. Донька Іра за спеціальністю — соціальний працівник. Закінчила Ужгородський національний університет. Син Олександр працює інспектором Чопського прикордонного загону. Діти, як і вони, душею і серцем підтримують Олександра Мороза і щиро переймаються його ідеями.

    Головна риса Володимира Миколайовича — рішучість!

    …Захищаючи одного офіцера в 1998 році, В.Новіков був першим юристом-захисником нашого краю, котрий зробив позов на Закарпатські обласні міліцію та прокуратуру за незаконно проведений обшук, інші зловживання при оперативно-розшукових заходах. У нелегкому 1999 році захищав товариша по службі у кримінальній справі, в результаті якої той незаконно отримав строк 8,5 років. Після оскарження, три роки зняли. Після продовження роботи в цьому напрямку — присудили вже три з половиною роки. А відсидів усього два роки і сім місяців. Справа була складна, але, як мовиться, рішучість, терпіння і труд усе перетруть.

    Останнім часом надавав юридичну допомогу військовослужбовцям щодо повернення незаконно невиплачених пенсій. Складав позови, представляв інтереси в суді. І, звичайно ж, не дивно, що всі справи були виграні.

    Виходячи з цих прикладів, можна зробити закономірний висновок, що в міській раді ужгородці в особі Володимира Новікова матимуть свою надійну людину.

    Що ж не вистачає нинішньому складу міськради?

    — Міська рада, — вважає Володимир Миколайович Новіков, — сформована на основі старого законодавства з числа мажоритарників. Достатньо було мати гроші за душею і ти “пролізав” у “дружні” депутатські лави. Тому до цього часу не було чіткої політичної відповідальності за справи рук своїх. Адже політичні сили не контролюють своїх обранців. Кожен дме в свою дудку, гребе в свою кишеню. Після виборів за пропорційним законом, усе зміниться. Це дасть можливість у міській раді сформувати продуктивну більшість. Депутат не буде тягнути на себе ковдру, бо знатиме, що певна політична сила відповідатиме перед народом за його дії. І люди через призму справ депутата, який представляє ту чи іншу партію, будуть бачити силу чи слабкість політичних сил держави і робити для себе відповідні висновки.

    Василь ЗУБАЧ.
    Говорити про будь-яке об'єднання Соціалістичної партії України з іншими політичними силами до парламенстких виборів не доводиться — Олександр Мороз
    Дев’ята ужгородська школа — люстро цього світу!
    Закарпаття: На Іршавщині засновано районну організацію Спілки молодих соціалістів
    Фракція СПУ в Ужгородській міськраді потурбувалася про ветеранів війни і праці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость