ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Журналістка проросійського видання «СТРАНА.UA» зняла провокаційний сюжет в Берегово

    20 апреля 2024 суббота
    Аватар пользователя Бувший міністр

    Нещодавно в м. Берегово перебувала знімальна група проросійського видання «СТРАНА.UA», яке називають рупором Кремля в Україні. Їх метою було висвітлення неправдивої ситуації про те, що нібито в Берегові ніхто не спілкується українською та не розуміє українську мову. Для створення відповідної картинки, журналістка-малороска Антоніна Бєлоглазова, яка є членом партії «Шарія» (симпатиків Путіна і Новоросії), в місцевих жителів питалась як вони відносяться до «…тотальної українізації, відповідно до якої вся сфера послуг в місті з 16 січня 2020 року повинна перейти на українську мову…».
    Спілкуючись з місцевими жителями та задаючи провокативні запитання, вона не почула потрібних для російської пропаганди тез.
    У висвітленому відео-сюжеті дехто з місцевих жителів дійсно критикував норми мовного закону, однак ніхто не сказав, що йому забороняють спілкуватись угорською чи російською мовами.
    Цілком очевидно, що російська гібридна пропаганда через «СТРАНА.UA» спробувала в черговий раз дискредитувати українців та угорців Закарпаття, і це є дешевою провокацією з лубянівськими корнями.