ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пес не кинув поранену подругу в біді і два дні поспіль захищав її від ворогів (ФОТО, ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Історія двох закарпатських собак вразила українців

    Історія двох закарпатських собак вразила українців: допомогу викликав машиніст потягу, тварини вже вдома.

    Українців вразила історія справжньої відданості двох собак, що сталася в Закарпатській області. Днями поблизу села Цеглівка люди помітили псів, які кілька днів лежать на залізничних шляхах. Виявилося, що одна з тварин поранено, а друга не залишила родича в біді. Два дні кобель зігрівав подругу, відганяв від неї ворогів, притискався до неї і разом пригинався, коли над ними проїжджав потяг. Коли про чудо-собак написали в соцмережах волонтери, їхніх господарів вдалося знайти.

    ПОРЯТУНОК. "Нам подзвонив машиніст пасажирського потягу "Ужгород – Чоп", який другий день спостерігав за парою собак і просив їх врятувати, – розповів "Сегодня" волонтер Денис Малафєєв. – З'ясувалося, що сука не в змозі пересуватися самостійно, а пес її оберігає". За його словами, вірність пса їх вразила. "Почувши сигнал потягу, кобель підходив до подруги і лягав поруч з нею. Потім обидві тварини опускали голови, притиснувши їх до землі, і потяг проїздив. Тільки вдуматися, що він робив це дві доби поспіль: грів її і ризикував собою. Притому потяги на цій ділянці ходять досить часто – кожні 30-40 хвилин", – додав Малафєєв. За його словами, просто забрати чотириногих з рейок їм не вдалося – пес поводився агресивно, захищаючи пораненого собаку. "Ми боялися, що якщо дамо їм снодійне, собаки втратять орієнтацію і не встигнуть пригнути голову під час руху потягу і загинуть. Але вдалося приспати їх на час і швидко забрати з дороги", – пояснив Малафєєв.

    ГОСПОДАРІ І ЛІКУВАННЯ. Насамперед тварин показали ветеринару. За словами медиків, поранений собака скоро має поправитися, а пес виявився майже здоровим, незважаючи на те, що собаки кілька днів провели без їжі і води. "Сука дуже ослабла. Точний діагноз лікар ще не поставив. Ймовірно, вона вдарилася об проїжджаючий потяг і не могла ходити через важкий удар. При обстеженні вона кілька хвилин змогла простояти на чотирьох лапах. Це означає, що перелому хребта немає і вона ходитиме", – розповіли нам волонтери. Коли ж про зворушливу історію двох псів з соцмереж дізналася вся Україна, волонтерам подзвонили господарі собак. Вчора вихованців благополучно повернули додому. "Господарі поділилися, що ця пара змішаної породи кавказця і коллі, які славляться своєю відданістю і хоробрістю. Дівчинку звати Люсі, а кобеля – Панда. Протягом останніх трьох років ця пара охороняла будинок жителів села Цеглівка. Але хтось не закрив хвіртку двору, і вони втекли", – розповів волонтер.

    15697205_1203415936406516_7707205456893868670_n_1__

    Фото: facebook.com/den.podolchak

    Тужила за другом

    Випадки унікальної відданості тварин бували і раніше. Шість років тому країну вразила історія носорога Тривоги, яка журилася за померлим другом – слоном Боєм. Носоріг цілий день сиділа біля його клітини і вила від втрати. Коли тіло слона відвезли, Тривога ще довго стояла біля порожнього вольєра і відмовлялася від їжі. Працівникам зоопарку довелося поставити в вольєрі слона пеньок, щоб Тривога терлася об нього, як раніше об слона.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору