ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зарплати, стипендії та пенсії ... Як зміняться доходи населення в новому році

    19 квітня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Нові зарплати та степендії

    З 1 січня 2017 року уряд вніс ряд змін щодо доходів громадян України.

    Змінився розмір заробітних плат, правила і розмір виплати стипендій. А ось пенсіонерам доведеться трохи почекати.

    Так, заробітна плата з 1 січня повинна бути не менше як 3200 гривень незалежно від того, працює людина в бюджетній організації або в приватній компанії. Відповідну постанову було прийнято Кабміном в грудні 2016 року.

    В уряді стверджують, що підніметься не тільки мінімальна зарплата, але і виростуть виплати згідно тарифної сітки. В результаті ніякої зрівнялівки не відбудеться. Правда, прожитковий мінімум для працездатного населення так і залишиться на рівні встановленого з 1 грудня 2016 року - 1600 гривень.

    Великі зміни відбулися і в питаннях виплати стипендій для студентів. Якщо раніше отримати стипендію могли все успішні студенти, які навчаються на бюджетній основі, то з нового року на неї можуть розраховувати тільки ті, хто має найвищий рейтинг. Уряд стверджує, що такі виплати будуть отримувати не менше 45% учнів. Що стосується розміру стипендій, то вони збільшаться до 1100 гривень у тих, хто отримує звичайну виплату, а підвищена складе 1400 гривень.

    А ось підвищення пенсій заплановано тільки на 1 травня 2017 року. Останній раз пенсіонерам підвищили мінімальну пенсію 1 грудня минулого року. Зараз вона становить 1 274 гривні. З травня пенсіонерам обіцяють підняти мінімальну виплату до 1312 гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору