ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"На Закарпатті не створюється жодного госпітального округу..." — Москаль

    28 березня 2024 четвер
    121 переглядів
    Інформація про створення госпітальних округів на Закарпатті - вигадка.

    Інформація про те, що в рамках реформи системи охорони здоров’я на Закарпатті найближчим часом будуть створені госпітальні округи, не відповідає дійсності, повідомив голова ОДА Геннадій Москаль.

    За словами голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, механізм створення госпітальних округів не розроблений, нормативних актів Міністерства охорони здоров’я немає, фінансування нових одиниць не передбачене в Державному бюджеті 2017 року.
    "То про які госпітальні округи взагалі може йти мова? – риторично запитує Геннадій Москаль. – На сьогодні є тільки постанова Кабміну «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів», однак Закарпаття не підпадає під її критерії. Тому що в нас через особливості рельєфу й територіально-адміністративний устрій неможливо створити госпітальні округи з багатопрофільними лікарнями інтенсивного лікування, які обслуговуватимуть населення в радіусі 60 кілометрів з доставкою пацієнтів максимум 60 хвилин.
    Для цього в області необхідно побудувати купу нових лікарень, а це коштує сотні мільйонів гривень, яких ні в кого немає.
    Тому ніяких госпітальних округів на Закарпатті не створюється, інформація про це, яка розповсюджується різного роду «експертами» чи «реформаторами», – звичайний фейк, який не має під собою жодних підстав.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору