ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українцям пообіцяли дешеві візи з березня

    17 квітня 2024 середа
    64 переглядів
    З березня обіцябть простіший та дешевний спосіб отримання візи

    Скоро українцям стане простіше і дешевше отримати візу: завтра, 1 березня, Кабмін перегляне правила їх оформлення, які передбачають консульський збір у розмірі до 65 доларів.

    Про це повідомляє Андрій Заєць, держсекретар Міністерства закордонних справ України, передає УНН. За його словами, уряд працював над правилами більше року і в кінцевому підсумку дійшов до етапу законопроекту. Якщо завтра його підтримають голосуванням, ряд оформлювальних процедур значно спроститься. Одна з головних змін - рівень тарифної ставки.

    Також представник МЗС повідомив, за оформлення візи в Україну потрібно буде заплатити 65 доларів, тобто, на 20 менше, ніж зараз. Багаторазова віза обійдеться в 180-200 доларів, а одно- або дворазова - у 130.

    Також в разі прийняття нової редакції українці зможуть оформляти запрошення в нотаріаті, а юрособа - на своєму бланку, завіреним печаткою. До всього іншого, візу можна буде оформити в режимі онлайн.

    "Ідея полягає в тому, щоб людина не йшла у посольство, не отримувала документи поштою, а, скориставшись сервісом, заповнила анкети, оплатила банківською картою консульський збір і через деякий час, коли завершаться внутрішні перевірки, отримала на свою пошту повідомлення, роздрукувала його зі штрих кодом або іншим ідентифікатором", - розповів Андрій Заєць і додав, що на те, щоб весь механізм повноцінно запрацював, знадобиться не менше року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости