ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Підприємці Закарпаття сплатили понад 94 млн грн єдиного податку

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Головуправління ДФС України у Закарпатській області повідомляє...

    До місцевих бюджетів Закарпатської області від представників малого підприємництва протягом січня-лютого 2017 року надійшло майже 94,4 млн грн єдиного податку. Ця сума надходжень більша за відповідний період 2016-го на 37,2 млн грн.

    Зокрема, цьогоріч за два місяці фізичні особи – підприємці сплатили майже 77,4 млн грн єдиного податку, а юридичні особи – 17 млн грн.
    В Головному управлінні ДФС у Закарпатській області нагадують, що 16 березня 2017 року, останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу та розрахунку доходу за попередній календарний рік.
    Крім того у відомстві наголошують, що відповідно до пп. 1, 2 п. 30 розділу І Закону України від 20.12.2016 № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» із 1 січня 2017 року ставки єдиного податку дорівнюють:
    - для єдинників групи 1 — у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня податкового (звітного) року;
    - для єдинників групи 2 — у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
    Тобто з 2017 року фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад для фізичних осіб — підприємців, які провадять господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:
    1) для 1-ї групи платників єдиного податку — у межах до 10% розміру прожиткового мінімуму (до 160 грн);
    2) для 2-ї групи платників єдиного податку — у межах до 20% розміру мінімальної заробітної плати (до 640 грн).
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору