ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

11 кримінальних справ відкрили за фактами незаконного розкидання по всій Україні львівського сміття (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    90 переглядів
    Поліція зафіксувала 20 випадків перевезення сміття зі Львівщини в інші регіони

    За останні півроку, від жовтня 2016-го, поліція 21 раз затримувала вантажівки зі сміттям із Львівщини, яке незаконно перевозили в інші регіони. В 11 випадках відкрили кримінальні провадження.

    Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

    "Правова кваліфікація подібних дій відбувається за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за забруднення або псування земель. Водночас для уникнення конфліктних ситуацій, пов'язаних з вивантаженням сміття поза межами полігонів, суб'єкти господарювання, які замовляють їхнє вивезення, повинні забезпечити водіїв необхідним пакетом документів. Починаючи з жовтня 2016 року, працівники Національної поліції зафіксували 21 факт перевезення сміття із Львівської області у інші регіони країни. У кожному з випадків водії сміттєвозів намагались вивантажити сміття у непередбачених для цього місцях", - уточнили в Нацполіції.

    Зокрема, львівський непотріб хотіли підкинути у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській та Черкаській областях. У більшості випадків сміттєвози рухалися колонами і вивантажували тонни побутових залишків в одному місці.

    "Так, у Вінницькій області було виявлено три таких вантажівки, у Дніпропетровській – одразу 11. Кожен з цих автомобілів перевозив 15 тон сміття. Їх водії намагались позбутись вантажу не лише на сміттєзвалищах інших міст. Нерідко купи відходів вагою від 30 до 80 тон скидались у полях, лісопосадках і ярах, забруднюючи навколишнє середовище та створюючи екологічну небезпеку. У кількох випадках сміття намагались розвантажити на територіях поблизу водоймищ, біля яких розташовані населені пункти. Якби сміттєвий конденсат потрапив у ґрунтові води, що насичують ці водоймища, могло б статись масове отруєння місцевих жителів", - наголошують у поліції.

    Нагадаємо, Львів потерпає від сміттєвої проблеми з літа минулого року. Тоді на міському звалищі біля Грибовичів сталася пожежа. Під час гасіння стався обвал і тонни сміття заживо похоронили трьох рятувальників. Слідство триває досі. Проте результати експертизи вказують, що підпалу не було, тож причиною трагедії є халатність міської влади. Після трагедії Грибовицьке сміттєзвалище повністю закрили, тож львівське сміття підкидають по всій Україні, бо новий полігон ще не збудували.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору