ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачівський коваль Василь Щока з дружиною створюють свої унікальні пасхальні яйця (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    119 переглядів
    Закарпатець до Великодня готує унікальні гігантські писанки

    Цього разу вони обіцяють бути просто гігантськими!

    Через місяць українці святкуватимуть світле свято Воскресіння Христового. За кілька днів до цього у кожній хаті тривають святкові приготування: печеться паска, вариться шовдарь, фарбуються крашанки. Дехто полюбляє писанки, дехто – дряпанки, хтось робить мальованки. Різновидів пасхальний яєць чимало. Кожен обирає те, яке йому до душі.
    А от мукачівський коваль Василь Щока разом із дружиною Оленою Олефіренко створюють свої унікальні пасхальні яйця – ковані писанки. Щоправда, у кошик такі не поставиш, адже вони завеликі і заважкі. Зараз вони готують дві такі «кованки», висотою 120 сантиметрів і обхватом – майже 220 сантиментрів.
    Працюють чоловік із дружиною злагоджено: Василь кує конструкцію пасхального яйця, а Олена займається вітражем. Їхня робота триває уже два тижні. Хоча цього року Великдень відзначають 16 квітня, та роботу над кованими пасхальними яйцями подружжя планує завершити раніше – до 8 квітня.
    Як зазначає жінка, перша кована композиція називається «Пташка-берегиня». У ній пташка обіймає своїми крилами яйце, прикрашене національними орнаментами. «Друга – це «Казковий світ», у якому будуть зображені будинки та різноманітні персонажі», – зазначає Олена Олефіренко.
    Поки що робота над витворами мистецтва триває. Планується, що писанки братимуть участь у Всеукраїнському Фестивалі Писанок, який пройде на Софіївській площі в Києві з 8 по 24 квітня

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору