ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гриневич про нововведення в школі: Прогулянки і планшет

    19 квітня 2024 п'ятниця
    85 переглядів
    Гриневич заявила, що в початковій школі передбачені нововведення

    Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що в початковій школі передбачені нововведення, серед яких інтегровані теми, більше прогулянок і відмова від підручників. Про це вона сказала в інтерв'ю Фокусу.

    "Якщо ми говоримо про початкову школу, то дуже важливо створити цілісне уявлення про світ. Світ повинен поступово розширюватися перед дитиною. Щоб не лякатися нових термінів, учень повинен познайомитися з тим, що його оточує. Одне з нововведень - це так звані інтегровані теми. наприклад, сьогодні ми вивчаємо нашу школу. Дитина приходить на уроки, і інтегрована тема - наша школа. Про неї читають на читанні, кажуть на уроках математики з точки зору математики ", - сказала Гриневич.

    За її словами, таким чином у дитини створиться цілісне уявлення про світ.

    "Діти будуть більше виходити на вулицю. Вони повинні дивитися не в підручник, а на світ. Вони будуть більше спілкуватися між собою і відстоювати свою точку зору, отримувати завдання і спільно здійснювати проекти, які стосуються їх реальному житті. Підручник перестане бути єдиним джерелом навчальної інформації для дитини. І що я можу пообіцяти батькам - в новій школі вони будуть більше спілкуватися зі своїми дітьми ", - підкреслила Гриневич.

    Вона уточнила, що нова українська школа складається з дев'яти елементів, але основних - три.

    "Перша складова - це зміст освіти. Чому ми вчимо дітей? Ми повинні переглянути зміст освіти, зробити його сучасним, актуальним, цікавим для дитини, таким, яке мотивує, відкриває дитині можливості, вчить, як шукати інформацію і як її критично переосмислювати", - зазначила міністр.

    Другою складовою вона назвала підготовку вчителя. "У нинішній школі педагог дає знання дитині, той повинен відтворити ці знання і показати вчителю, що він це вищербив. Все. Але зараз при такому достатку інформації та швидкості її надходження вчитель повинен стати модератором того, як і з яких джерел дитина отримує знання" , - пояснила Гриневич.

    "Третя - це нова освітнє середовище. В ідеалі, якщо зараз дитина носить портфель з декількома книгами, то в майбутньому повинен залишитися тільки планшет", - підкреслила вона.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору