ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський угорський інститут провів конкурс з української мови та літератури (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    103 переглядів
    Берегово. Конкурс з української мови та літератури відбувся в ЗУІ

    У ньому взяв участь 231 учень угорськомовних ЗОШ Закарпатської області – від 5 до 11 класів.

    Тести для кожної вікової групи готувала завідуюча кафедрою педагогіки і психології інституту кандидат наук Катерина Маргітич.
    З вітальним словом до молоді звернувся керівник офісу Спілки угорських педагогів Закарпаття (КМПС) Карой Беркі. Він щиро вітав юні дарування і зичив їм удачі.
    Школярі розійшлися по аудиторіях, поділившись на групи по 10-12 учнів у кожній. Спостерігали за ходом написання тестів старшокурсники вишу.
    Тим часом учителі української мови та літератури, що привезли своїх вихованців на конкурс, зібралися на профільній кафедрі, аби обмінятися думками з приводу новітніх підходів у викладанні даного предмету. Слушні пропозиції в даному напрямку висловила Катерина Маргітич, яку підтримали всі присутні.
    “Найкращих результатів за підсумками перевірки тестів добилися учні Ужгородської гімназії ім.Другета – 6 призових місць. Чотири дістались вихованцям Великодоброньської ЗОШ, причому два з них – перші,- каже Голосу Карпат завідуюча кафедрою.- По дві відзнаки матимуть представники Берегівської угорської гімназії ( 1 перше і 1 – друге місця), такі ж показники у посланців Мукачівського ліцею ім.Святого Іштвана. Учні Чопської ЗОШ №2 мають 1 перше і 1 третє місця. Серед призерів також учні загально-освітнього закладу з Малих Геєвців (перше місце серед десятикласників) та Ракошина (2 місце між семикласниками). Треті місця вибороли юні знавці української з Великодоброньського реформатського ліцею та коледжу ЗУІ.”
    Катерина Маргітич відзначила високий рівень підготовки більшості учасників. На жаль, конкретних імен вона назвати не змогла, бо тестові завдання були зашифровані. А загалом для кожної вікової групи підготовили по 50 запитань – 30 з мови і 20 – літератури.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору