ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Київські шахраї налагодили бізнес на шенгенських візах

    19 квітня 2024 п'ятниця
    47 переглядів
    Пакет документів від шахраїв коштував у середньому 200-300 євро

    Правоохоронці викрили у Києві групу зловмисників, які підробляли документи для відкриття громадянам України шенгенських віз.
    Як повідомили в прес-службі Нацполіції, вони організували спеціалізовані агентства візової підтримки діяльності, пов’язаної з консультаційними послугами. Зловмисники підробляли довідки з місця роботи, банківських установ, виготовляли гарантійні листи до іноземних консульств від різноманітних організацій, листи приймаючої сторони за кордоном. Пакет підроблених документів надавався до консульств країн ЄС для відкриття віз.
    На підроблених бланках зловмисники вказували телефони неіснуючої установи.



    У подальшому вони від імені нібито її співробітників підтверджували достовірність інформації щодо особи, яка має намір отримати візу.
    За місяць таким чином група обслуговувала від 30 до 60 клієнтів, які за підготовку пакету документів платили в середньому від 200 до 300 євро.
    Під час обшуків поліція знайшла та вилучила велику кількість бланків, довідок, печаток, зразків відтисків печаток, підписів посадових осіб різних суб’єктів господарювання та фінансових установ, оргтехніку, мобільні термінали та сім-карти.
    За фактом триває розслідування.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору