ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У видобуток поліметалів на Закарпатті Avellana Gold інвестує $100 млн

    16 квітня 2024 вівторок
    75 переглядів
    «Junior mining» компанія почне видобувати золото в Україні вже за кілька років

    Американськая компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку поліметалів на Закарпатті, у який планує інвестує близько $100 млн. Про це заявив генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Севідж на зустрічі з представниками компанії з підтримки інвестицій UkraineInvest.

    В коментарі Mind, в Avellana додали, що компанія отримала всі погодження на ведення бізнесу, але процес формального отримання відповідних документів затягується, через це компанія не може розпочинати будь-яких робіт.
    «Компанія займається технічно-економічним обґрунтуванням проекту. Триває робота над розробкою нової інфраструктури та стратегії розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання. Також на найближчий час першочерговим для компанії є вирішення питання екології, що з’явилися як наслідок роботи попереднього підприємства – утилізація всіх відходів, що накопичилися на поверхні родовища, рекультивація земельних ділянок тощо», – додали в компанії.
    Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника – обсяг видобутку сягав 120 000 тонн на рік. Сьогодні ж інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 000 тонн. Для цього Avellana Gold планує включити в розробку одночасно і золоті, і золото-поліметалічні руди. По суті, це буде нова стратегія видобутку.
    Avellana Gold займається розвідкою і розробкою родовищ корисних копалин в Україні та країнах Східної Європи. У 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища). У разі успішної реалізації проекту Avellana Gold стане першою так званою юніорською компанією ( junior mining) в Українв. Такі компанії фінансується за рахунок приватного та публічного капіталу і створються переважно геологами із значним досвідом роботи, вузькою професійною спеціалізацією.
    Компанія Avellana Gold зареєстрована на Кіпрі. Головою компанії є Брайан Саваж – голова ради директорів Pioneer Management LLC, приватної компанії, яку він заснував в 2009 році для надання консультацій та інвестування в проекти і компанії зі сфери природних ресурсів. Брайан Саваж є фінансовим радником Source Capital Group, а також виконавчим головою ради директорів Certified Minerals Limited – сформованої ним компанії для первісної покупки і продажу касситеритових (олов'яних), колтанових (ніобієвих/танталітовіх) і вольфрамітових руд у старательських артілей, придбання мінеральних концесій у Конго.
    Саваж також є невиконавчим директором Amur Minerals Corporation, компанії з розвідки і розвитку родовищ на Далекому Сході Росії, що котирується на AIM LSE. Головою геологічних радників Avellana Gold виступає Чарльз Бодрі з досвідом роботи в Noranda, Falconbridge, Xstrata (зараз – Glencore), Iamgold Inc., Xmet Inc. Він є віце-президентом International Explorers and Prospectors Inc. з активами в Онтаріо, Квебеку і Нью-Брансвіку. Також обирався до Ради директорів Prospectors and Developers Association of Canada.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору